Sreda, 26. februar 2020, 07:29
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
10.1.2020

Vremenska napoved - 10. januar 2020

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2020 > januar > 10. 1. 2020
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 10. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 10.1.2020Popoldne bo na Primorskem in Notranjskem delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, drugje pa precej jasno. Ponekod bo v začetku še pihal jugozahodnik, ki bo do večera ponehal. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 10, ob morju in na jugovzhodu do približno 12 °C.
Jutri bo pretežno jasno, v vzhodni polovici države občasno zmerno oblačno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih kotlinah megla. Na Primorskem bo zapihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -1, ob morju približno 3, čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 10, na Primorskem do približno 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v jugovzhodni in deloma osrednji Sloveniji v začetku zmerno do pretežno oblačno, čez dan se bo ranebo zjasnilo. Drugje bo pretežno jasno z nekaj jutranje megle po nekaterih kotlinah. Na Primorskem bo pihala rahla burja, ki bo zvečer ponehala. V ponedeljek bo pretežno jasno, čez dan se bo nekoliko nebo pooblačilo na Primorskem.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 14. do 19. januarja

Nad južno Evropo in Sredozemljem bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v petek nekoliko oslabelo. Vremenske fronte se bodo pomikale čez Evropo proti vzhodu severno od Alp in bistveno ne bodo vplivale na vreme pri nas. Od zahoda bo k nam dotekal razmeroma topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak, ob koncu tedna pa se bo v višinah nekoliko ohladilo.

Nadaljevalo se bo suho in deloma jasno vreme. Po kotlinah in nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti, ki se bo občasno lahko pojavila tudi ob morju.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo ob severnem delu Jadrana in v Furlaniji Julijski krajini nekaj oblačnosti, drugje pa precej jasno. Ponekod bo pihal jugozahodnik.
Jutri bo pretežno jasno, ponekod v notranjosti Hrvaške bo občasno nekaj oblačnosti. V prvem delu dneva bo po nekaterih kotlinah megla. Ob severnem delu Jadrana bo zapihala rahla, v Kvarnerju zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v sredogorju zahodnih in južnih Julijskih Alp ter v hribih notranjske in severne Primorske zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Drugje v slovenskih gorah ter v visokogorju Julijskih Alp bo pretežno jasno. Pihal šibak do zmeren zahodni do jugozahodnik, ki bo slabel in se na severovzhodu že dopoldne obračal v severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Jutri bo pretežno jasno, v vzhodnih Karavankah ter Kamniško Savinjskih Alpah pa bo nekaj oblačnosti in nekateri vrhovi bodo lahko občasno tudi v oblakih. Pihal bo rahel do zmeren severni do severozahodni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno -2, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 10. januar:
10.1.1992
Predvsem na vzhodnem delu države je bilo jutro neobičajno toplo za sredino zime. V Novem mestu so ob 7. uri zjutraj namerili 10,2 stopinj C, v Celju je bilo 9,6 stopinj C, v Murski Soboti 9,1 stopinj C, v Ljubljani in Kočevju pa 8,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | La Rinconada