Sreda, 26. februar 2020, 08:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.1.2020

Vremenska napoved - 1. januar 2020

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 1. januar 2020.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.1.2020Popoldne bo jasno. Šibka burja na Primorskem bo slabela. Čez dan bodo najvišje temperature od 3 do 8, na Primorskem do približno 12 °C.


Jutri bo jasno. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -7 do -3, ob morju približno 0, čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do približno 11°C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek in soboto bo precej jasno z občasno povečano oblačnostjo. V prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megla, ki se lahko pojavi tudi ob morju.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. januarja

Naši kraji bodo še naprej pod vplivom izrazitega območja visokega zračnega tlaka. V sredo ali četrtek bo območje visokega zračnega tlaka prehodno oslabelo, ob severozahodnih vetrovih nas bo hitro prešla hladna fronta.

V nedeljo in ponedeljek bo v glavnem jasno. Po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla. V torek in sredo bo predvidoma v zahodni in delu osrednje Slovenije več oblačnosti, drugje bo še v glavnem jasno. Ob prehodu hladne fronte se bo povsod nebo pooblačilo, omembe vrednih padavin pa ne pričakujemo.


Sosednje pokrajine
Jasno bo, po nekaterih nižinah bo v prvem delu dneva megla. V Kvarnerju bo pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo jasno. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -1°C.

Jutri bo jasno. Veter bo šibak, v začetku severnih smeri, čez dan pa bo obračal na jugozahodno smer. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 1°C.

Vremenski pojavi na dan 1. januar:
1.1.1969
V notranjosti države se je novo leto pričelo z zelo mrzlim vremenom. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je bilo zjutraj minus 24,5 stopinj C, v Novi vasi na Blokah so namerili minus 24,3 stopinj C, v Celju minus 24,0 stopinj C ter v Žireh in Radovljici minus 22,0 stopinj C. Čez dan je navkljub deloma sončnemu vremenu temperatura ostala globoko pod ničlo; na Letališču Brnik se je ogrelo le do minus 9,4 stopinj C, na Bizeljskem do minus 9,0 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu do minus 8,5 stopinj C in v Celju do minus 7,2 stopinj C.

1.1.1977
Veter južne do zahodne smeri, ki je v nekaterih krajih v nižjih legah zapihal prejšnji dan, je po vseh kotlinah razpihal mrzel zrak, zato je bila v nekaterih krajih na severovzhodu otoplitev izjemno velika. V Murski Soboti je bilo v pretekli noči še do minus 20,7 stopinj C, popoldne pa se je ogrelo do 8,2 stopinj C! Velik temperaturni skok je bil na primer zabeležen tudi v Blagušu v Slovenskih goricah, kjer se je temperatura dvignila z minus 16,9 stopinj C na 8,4 stopinj C. Močna odjuga je v veliko krajih pobrala precej snega, v Kočevju se je z jutranjih 36 centimetrov stanjšala na 12 centimetrov zjutraj naslednjega dne, v Postojni s 35 centimetrov na 17 centimetrov, v Javorjah nad dolino Poljanske Sore z 32 centimetrov na 11 centimetrov, v Staršah pri Mariboru pa je pobralo vseh 18 centimetrov snega.

1.1.1979
Vstop v novo leto se je začel z izrazito spremembo vremena. Val zelo mrzlega, polarnega zraka je v drugi polovici dneva od severa dosegel Slovenijo. Ob obilenem in hitrem padcu temperature je v večjem delu države padlo nekaj snega, v nekaterih krajih na južnem delu države Slovenije nad 20 centimetrov. Na Kredarici je bila ob 14. uri temperatura še minus 5,4 stopinj C, ob 21. uri so namerili le še minus 18,6 stopinj C, do jutra naslednjega dne pa je temperatura padla do minus 27,8 stopinj C. Na Krvavcu je temperatura s popoldanskih minus 1,8 stopinj C padla na minus 20,5 stopinj C zjutraj naslednjega dne, na Kumu z 1,2 stopinj C na minus 17,0 stopinj C, v Babnem Polju s 7,7 stopinj C na minus 20,3 stopinj C in v Ambrusu na Dolenjskem z 11,7 stopinj C na minus 17,0 stopinj C

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Figueira da Foz