Sreda, 18. maj 2022, 12:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.2.2019

Vremenska napoved - 7. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 7. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.2.2019Popoldne bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Goriškem in ob morju do 12 °C.
Preko noči se bo oblačnost povečala. Jutranje temperature bodo od -6 do -1, ob morju približno 3°C..
Jutri bo v začetku pretežno oblačno, vendar se bo dopoldne od zahoda postopno ranebo zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bo jasno. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 5 do 9, na Primorskem do 13 °C..

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v glavnem jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Popoldne bo zapihal jugozahodnik.
V nedeljo bo nekaj sonca le še na vzhodnem delu države, drugje bo oblačno. V zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. februarja 2019

V ponedeljek se bo vremenska fronta hitro pomaknila prek Slovenije. Za njo se bo iznad zahodne proti srednji Evropi razširilo območje visokega zračnega tlaka. Nad Alpami bodo prevladovali višinski vetrovi severnih smeri.

V ponedeljek zjutraj bo ponekod v notranjosti Slovenije dež prešel v sneg, vendar padavine bodo dopoldne hitro ponehale. Popoldne se bo od zahoda že jasnilo. Večji del tedna bo potem prevladovalo suho in deloma jasno vreme s temperaturami primernimi letnemu času.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno.
Jutri bo v začetku bolj oblačno, vendar se bo čez dan od zahoda nebo zjasnilo. V Kvarnerju bo zapihala rahla burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -1°C.

Jutri bo v začetku pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa ponovno jasno. Zlasti v prvem delu dneva bo pihal rahel do zmeren severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura -1, na višini 2500 metrov pa približno -7°C.

Vremenski pojavi na dan 7. februar:
7.2.1951
Izjemno močno deževje oziroma sneženje v zahodni Sloveniji, ki se je začelo pred tremi dnevi, je končno ponehalo. Največ padavin so do jutra v preteklih 72 urah, 471 milimetrov, namerili na padavinski postaji Mrzla Rupa nad Idrijo; v Bovcu je padlo 437 milimetrov, v Kobaridu 357 milimetrov, na Planini pod Golico 286 milimetrov in v Bohinjski Bistrici 281 milimetrov padavin. Ker je bila meja sneženja v glavnem nad 1000 m, je veliko snega zapadlo le nad približno 1500 metrov.

7.2.1988
V Julijskih Alpah je nad višino približno 1600 m močno snežilo, nižje pa deževalo. Do jutra naslednjega dne je v preteklih 48 urah v Lepeni na Bovškem padlo 303 milimetrov padavin; v Ukancu v Bohinju so namerili 267 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 244 milimetrov, v Logu pod Mangartom 201 milimetrov in v Stari Fužini v Bohinju 145 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Manta | hike abc