Sreda, 18. maj 2022, 11:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.2.2019

Vremenska napoved - 26. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 26. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.2.2019Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zlasti v severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 13 do 18 °C.
Jutri bo precej jasno. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 3, ob morju približno 6, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 15, na Goriškem do 17 °C.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.
V četrtek bo precej jasno, ponekod bo zapihal jugozahodnik. V petek se bo nebo pooblačilo, čez dan bodo občasne padavine, deloma plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. marca 2019
V soboto in nedeljo bo nad Alpami šibko območje visokega zračnega tlaka. Prihodnji teden bo na vreme pri nas vplivalo ciklonsko območje z vremensko fronto, ki nas bo predvidoma prešla v torek.

V soboto in nedeljo bo v glavnem suho vreme, v začetku prihodnjega tedna pa se bo verjetnost za padavine znova povečala, največ padavin bo predvidoma v torek. Temperature bodo primerne letnemu času.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.
Jutri bo precej jasno.


Gorski svet
Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Oblaki bodo nad vrhovi. Pihal bo zmeren do močan severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo precej jasno. V začetku bo še pihal zmeren do močan severnik, ki bo čez dan slabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. februar:
26.2.1989
Naši kraji so bili na obrobju zelo globokega ciklonskega območja s središčem nad Britanskim otočjem. Zračni tlak, preračunan na morski nivo, je v prvi polovici dneva padel na izjemno nizko vrednost, približno 971 hPa.

26.2.1995
Čez dan in v prvi polovici noči je povsod obilno deževalo, v višjih legah pa snežilo; meja sneženja se je šele ob koncu padavin spustila do nižin. Na nekaterih meteoroloških postajah v južnem in vzhodnem delu Slovenije so zjutraj naslednjega dne zabeležili najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu februarju v zadnjih desetletjih. Na Travi na Kočevskem je padlo 105 milimetrov, v Ložicah na Kozjanskem 67 milimetrov, na Malkovcu nad Sevnico 63 milimetrov, na Framu pri Mariboru 52 milimetrov in v Murski Soboti 41 milimetrov padavin. Na Kredarici je v enem dnevu zapadlo 85 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Skegness | abc hiker