Sreda, 18. maj 2022, 11:28
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.2.2019

Vremenska napoved - 24. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 24. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.2.2019Popoldne bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več zlasti na vzhodem delu Slovenije. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja, ponekod v južni in osrednji Sloveniji pa vzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Goriškem in ob morju do približno 10 °C.
Preko noči bo v večjem delu države oblačno. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do 0, ob morju približno 5 °C.
Jutri bo na zahodnem delu države dokaj jasno. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno. Na Primorskem bo pihala rahla do zmerna burja, ki bo zvečer in v noči iz ponedeljka na torek ponehala, ponekod v notranjosti Slovenije pa bo pihal veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 8 do 12, na Primorskem do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. V sredo bo precej jasno. Postopno bo še topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. februarja do 5. marca 2019
V četrtek bo območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji oslabelo in v petek se bo čez srednjo Evropo pomikala hladna fronta, ki bo oplazila tudi naše kraje in k nam bo dotekal nekoliko hladnejši zrak. Ob koncu tedna se bo anticiklon ponovno okrepil in potem v začetku prihodnjega tedna počasi slabel.

V četrtek bo precej jasno in za ta čas zelo toplo vreme. V petek bo več oblačnosti, tudi možnost padavin bo nekoliko povečana, vendar zaenkrat je vendarle verjetneje, da bo ob prehodu hladne fronte pri nas ostalo v glavnem brez padavin, le nekoliko se bo ohladilo. Ob koncu tedna in v ponedeljek bo suho in deloma jasno vreme, potem bodo padavine ponovno postale verjetnejše.


Sosednje pokrajine
Od vzhoda se bo postopno nebo pooblačilo, še najmanj oblačnosti bo v krajih zahodno od nas ter ob severnem delu Jadrana. Zlasti v Kvarnerju bo pihala zmerna burja.
Jutri bo v krajih zahodno od nas jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno. Ob Jadranu bo še pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, dopoldne se bo od vzhoda postopno oblačnost povečala. Baza oblakov bo v začetku nad vrhovi, popoldne ali proti večeru pa bodo lahko tudi višji vrhovi v oblakih. Pihal bo zmeren severovzhodnik. Mraz bo popuščal. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -3 do 0, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Jutri bo v vzhodnem delu slovenskih gora pretežno oblačno, vrhovi bodo v oblakih. Proti zahodu bo več jasnine, vendar zlasti zjutraj in deloma dopoldne bodo nekaterih vrhovi občasno lahko v oblakih. veter se bo ponovno nekoliko okrepil, pihal bo zmeren, v visokogorju tudi močan severovzhodnik. Še nekoliko topleje bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura popoldne približno 3, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.

Vremenski pojavi na dan 24. februar:
24.2.1968
V nekaterih krajih v Alpah in na dinarski pregradi je po 22. mesecu februarju ponovno neobičajno močno deževalo, v visokogorju pa snežilo. Na postaji Dom na Komni je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 246 milimetrov padavin; v Plužni pri Bovcu so namerili 190 milimetrov, v Revenovšah na Idrijskem 188 milimetrov, v Kobaridu 170 milimetrov, na Zgornjem Jezerskem 137 milimetrov in na Gomancah pod Snežnikom 132 milimetrov padavin.

24.2.1990
Čez dan je bilo glede na letni čas izjemno toplo, v nekaterih krajih so izmerili za mesec februar rekordno visoko temperaturo. V Tolminu se je v sončnem vremenu živo srebro povzpelo do 23,2 stopinj C, v Ilirski Bistrici je bila maksimalna temperatura 21,5 stopinj C, v Čepovanu 18,9 stopinj C, pod vrhom Rogle na 1335 m 14,5 stopinj C in na Kumu (1218 m) 14,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Zadar | vreme