Sreda, 18. maj 2022, 10:51
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
19.2.2019

Vremenska napoved - 19. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 19. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 19.2.2019Popoldne bo precej jasno, ponekod na Primorskem pa se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. V južni polovici države bo zapihal zahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 10 do 16 °C.
Jutri bo jasno, v prvem delu dneva na Notranjskem in Primorskem še pretežno oblačno ali megleno. Megla bo lahko zjutraj tudi po nekaterih kotlinah v notranjosti Slovenije. Zjutraj bodo najnižje temperature od -5 do 0, na Primorskem od 1 do 4, čez dan bodo najvišje temperature od 9 do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo delno jasno, zlasti bo precej koprenaste oblačnosti. Zvečer se bo od severa oblačnost zgostila. V petek bo na zahodnem delu države delno jasno, drugje zmerno do pretežno oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 23. do 28. februarja 2019

V soboto bo od severa nad Balkan hitro prodrla občutno hladnejša zračna masa. Naši kraji bodo ostali pod vplivom anticiklona, le da se bo njegovo središče pomaknilo nad severno polovico Evrope. K nam bo ob izrazitejšem severovzhodni veteru dotekal občutno hladnejši zrak, v višinah pa bomo pod vplivom močnih severnih vetrov. Razmere se bodo naslednji teden nekoliko umirile, postopno bo ponovno dotekal toplejši zrak.


Od sobote do četrtka bo večinoma jasno vreme. V soboto bo na Primorskem pihala rahla do zmerna burja, ponekod drugje severnik. V naslednjih dneh bo veter oslabel. Jutranje temperature bodo ob koncu tedna pod -5, čez dan bodo najvišje temperature pa v soboto približno 5, od nedelje naprej pa bo čez dan postopno ponovno topleje in sredi tedna bodo najvišje temperature znova približno 13 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne in jutri bo precej jasno, na območju severnega Jadrana pa zmerno do pretežno oblačno.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, ponekod na južnih obronkih Julijcev in v Notranjskih hribih se bodo nabirali oblaki. Pihal bo v glavnem šibak zahodni veter, popoldne na Pohorju šibak severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 2, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo precej jasno, zlasti v Notranjskih in severnoprimorskih hribih bo zlasti dopoldne nekaj oblačnosti. Veter bo šibak in spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 4, na višini 2500 metrov pa približno -1 °C.


Vremenski pojavi na dan 19. februar:
19.2.1958
Do jutra je v preteklih 24 urah v nekaterih krajih v južnem delu Slovenije zapadlo neobičajno veliko snega. V Novih selih pri Kočevju so namerili 68 centimetrov, v Slivju v Brkinih 60 centimetrov, v Osilnici 59 centimetrov in v Črnomlju 41 centimetrov novega snega.

19.2.1996
Čez dan je v večjem delu države zmerno do močno deževalo, v višjih legah pa snežilo. Zvečer se je ohladilo in meja sneženja se je v nekaterih krajih spustila do nižin. V nekaterih krajih v severni polovici Slovenije so bile padavine zelo obilne. V Gornjem Gradu je do jutra naslednjega dne v enem dnevu padlo 110 milimetrov, v Kamniški Bistrici 105 milimetrov, v Mrzli Rupi nad Idrijo 101 milimetrov, v Lučah v Savinjski dolini 93 milimetrov, v Kranju 77 milimetrov in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 63 milimetrov padavin.V višjih legah severne Slovenije je do jutra naslednjega dne zapadlo zelo veliko snega; na Strojni na Koroškem 95 centimetrov, na Kredarici 90 centimetrov, v Zgornjem Razborju v Vzhodnih Karavankah 78 centimetrov, v Ratečah 76 centimetrov, na Gorjušah v Bohinju in v Podlipju na Kozjaku 66 centimetrov ter na prelazu Črnivec nad Kamnikom 63 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | East Cape | cottage bing