Sreda, 18. maj 2022, 11:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.2.2019

Vremenska napoved - 16. februar 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 16. februar 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.2.2019Popoldne bo precej jasno, občasno bo na nebu nekaj koprenaste oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 11 do 16 °C.
Jutri bo jasno, v prvem delu dneva se bo ponekod po nižinah zadrževala megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -6 do -2, ob morju približno 2, čez dan bodo najvišje temperature od 12 do 17 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo jasno, v prvem delu dneva se bo ponekod po nižinah, lahko tudi ob morju, zadrževala megla.
V torek bo na zahodnem delu države precej oblačno, ponekod tudi megleno, drugje bo v glavnem jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. februarja 2019

Tudi v prihodnjem tednu bodo naši kraji pod vplivom izrazitega območja visokega zračnega tlaka. V sredo do četrtek k nam od zahoda pritekal razmeroma topel in suh zrak, ob koncu tedna pa od severovzhoda predvidoma precej hladnejši zrak.

V sredo bo večinoma jasno vreme, po nekaterih nižinah in tudi ob morju se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Od četrtka do sobote bo deloma oblačno, vendar kot kaže brez padavin, več jasnine pričakujemo na Primorskem. V nedeljo bo spret bolj jasno. Jutranje temperature bodo nekaj stopinj pod ničlo, dnevne pa do srede med 10 in 18 °C, ob koncu tedna bo predvidoma precej hladneje.


Sosednje pokrajine
Danes bo večinoma jasno vreme. Burja v Kvarnerju bo dopoldne oslabela.
Jutri bo večinoma v glavnem jasno vreme, ponekod po nižinah se bo v prvem delu dneva zadrževala megla ali nizka oblačnosti.


Gorski svet
Danes bo jasno, občasno bo več koprenaste oblačnosti. Pihal bo rahel severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel zahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.


Vremenski pojavi na dan 16. februar:
16.2.1956
Ponovno izjemno mrzlo, v veliko krajih celo rekordno mrzlo februarsko jutro. V Babnem Polju se je temperatura drugi dan zapored spustila na minus 34,5 stopinj C, v Kočevju so izmerili minus 31,2 stopinj C, v Postojni minus 30,5 stopinj C, v Murski Soboti minus 28,6 stopinj C, v Črnomlju minus 26,3 stopinj C, v Ljubljani minus 23,3 stopinj C in na Kozini pri Sežani minus 20,9 stopinj C.

16.2.1998
Popoldne je bil v glavnem jasno in vetrovno ter izjemno toplo; v veliko krajih so izmerili rekordno visoko temperaturo za mesec februar. V Metliki se je živo srebro povzpelo do pomladanskih 23,2 stopinj C, v Novem mestu in Rogaški Slatini so namerili 21,5 stopinj C, v Kočevju 20,7 stopinj C, v Celju 20,6 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 20,5 stopinj C, na Letališču Brnik in v Preddvoru na Gorenjskem 20,1 stopinj C ter v Ljubljani 19,7 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Sistiana | webcam site