Petek, 5. junij 2020, 18:48
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
1.12.2019

Vremenska napoved - 1. december 2019

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 1. december 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 1.12.2019Popoldne se bo povsod nebo pooblačilo, na zahodnem delu države se bodo začele pojavljati padavine. Ponekod bo zapihal južni veter, ob morju jugo. Čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 12 °C.
Preko noči se bodo padavine okrepile in se razširile nad vso Slovenijo.
Jutri bo oblačno in deževno, meja sneženja se bo ob koncu padavin popoldne spustila pod 500 m nadmorske višine. Zvečer se bo od severa začelo jasniti. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem do približno 10, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 6, na Primorskem do 14 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo dokaj jasno, v prvem delu dneva bo po nekaterih nižinah megleno. Na Primorskem bo še pihala rahla do zmerna burja.
V sredo bo jasno, v prvem delu dneva bo po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 5. do 10. decembra 2019

Naši kraji bodo na zahodnem robu območja visokega zračnega tlaka. K nam bo pritekal toplejši zrak. Ob koncu obdobja bi na nas lahko vplivala izrazitejša vremenska motnja.

Večinoma bo v glavnem brez padavin vreme, nekoliko topleje bo. Možnost za padavine se bo predvidoma povečala v začetku naslednjega tedna, znova se bo nekoliko ohladilo.


Sosednje pokrajine
Popoldne se bo postopno nebo pooblačilo tudi v krajih vzhodno od nas. Popoldne ali zvečer se bodo v hribih severne Italije in v Gorskem Kotarju začele pojavljati padavine. Ob Jadranu bo zapihal jugo.
Jutri bo v začetku oblačno in deževno, popoldne pa bodo padavine ponehale. V krajih severno od nas se bo proti večeru že delno zjasnilo. Ob Jadranu bo zapihala burja.


Gorski svet
Danes bo oblačno, le na Pohorju dopoldne še delno jasno. Popoldne se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati padavine, nad približno 600 m bo v začetku snežilo, snežna meja se bo zvečer postopno dvigala. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, meja sneženja se bo postopno spustila pod 500 m nad morjem. Popoldne bodo padavine ponehale, zvečer se bo od severa začelo jasniti. V začetku bo pihal zmeren jugozahodni veter, popoldne pa bo zapihal šibak do zmeren veter severnih smeri. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 0, na višini 2500 metrov pa približno -5 °C.

Vremenski pojavi na dan 1. december:
1.12.1976
V višje ležečih predelih zahodne in severne Slovenije je močno deževalo, v visokogorju pa močno snežilo. Do 7. ure zjutraj naslednjega dne so na nekaterih meteoroloških postajah izmerili več kot 200 milimetrov padavin v enem dnevu. V Lepeni na Bovškem je padlo 291 milimetrov, v Revenovšah nad Idrijo 268 milimetrov, v Ukancu 224 milimetrov, v Čepovanu 198 milimetrov in na Zgornjem Jezerskem 172 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Whitehaven | hochfeiler