Torek, 26. maj 2020, 15:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.11.2019

Vremenska napoved - 30. november 2019

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2019 > november > 30. 11. 2019
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 30. november 2019.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.11.2019Popoldne bo na Primorskem in na severovzhodu države precej jasno. Drugje bo spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod v osrednjih krajih ter v jugovzhodni Sloveniji se bodo v začetku še pojavljale rahle padavine, deloma plohe. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 4 do 8, na Primorskem do približno 13 °C.
Jutri bo na vzhodnem delu države dopoldne delno jasno, po nižinah bo megla. Drugje bo že oblačno, čez dan se bo postopno nebo pooblačilo tudi na vzhodem delu Slovenije. Proti večeru bo na zahodnem delu države začelo rahlo deževati. Ponekod bo zapihal južni veter, ob morju jugo. Zjutraj bodo najnižje temperature od -3 do 1, na Primorskem do 4, čez dan bodo najvišje temperature od 2 do 5, na Primorskem do 11 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Do ponedeljka zjutraj bodo padavine zajele vso Slovenijo. V ponedeljek bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne od severozahoda slabele. Ohladilo se bo, meja sneženja se bo popoldne spustila pod 400 m nadmorske višine. Na Primorskem bo zapihala burja. Zvečer bodo padavine ponehale. V torek dopoldne se bo ranebo zjasnilo, čez dan bo pretežno jasno. Na Primorskem bo še pihala burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. decembra 2019

V sredo bo nad srednjo Evropo in Balkanom območje visokega zračnega tlaka, ki bo v četrtek začelo slabeti. Ob koncu tedna bo na nas lahko vplivalo ciklonsko območje, ki bo predvidoma nastalo v zahodnem Sredozemlju. Nad naše kraje bo pritekal toplejši zrak.

V sredo bo jasno, v četrtek pa bo predvidoma že nekoliko več oblačnosti. Jutra bodo mrzla s temperaturami pod lediščem, čez dan bo okrog 5 °C. Ob koncu tedna se bo možnost padavin nekoliko povečala. Topleje bo.


Sosednje pokrajine
Danes bodo ponekod v notranjosti Hrvaške manjše padavine, ki bodo popoldne postopno ponehale. Drugje bo pretežno jasno. Ob Jadranu bo zapihala rahla do zmerna burja.
Jutri se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo v vseh sosednjih pokrajinah. Popoldne ali zvečer se bodo v hribih severne Italije in v Gorskem Kotarju začele pojavljati rahle padavine.


Gorski svet
Danes bo v večjem delu Karavank in Kamniško Savinjskih Alp ter v osrednjih in vzhodnih Julijcih megleno in pretežno oblačno, dopoldne bo tam občasno rahlo snežilo. Manj oblačnosti bo v zahodnih Julijcih ter v vzhodnih Karavankah in na Pohorju. Pihal bo rahel do zmeren severozahodni veter, v sredogorju Julijcev pa šibak jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura od -4 do -1, na višini 2500 metrov pa približno -9 °C.

Jutri bo oblačno, le na Pohorju dopoldne še delno jasno. Proti večeru se bodo na zahodnem delu države začele pojavljati padavine, nad približno 900 m bo v začetku snežilo, snežna meja se bo zvečer postopno dvigovala. Pihal bo zmeren jugozahodni veter. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno -1, na višini 2500 metrov pa približno -4 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. november:
30.11.1925
Jutro je bilo zelo mrzlo, v nekaterih krajih med najhladnejšimi v mesecu novembru v 20. stoletju. V Babnem Polju so izmerili rekordnih minus 27,4 stopinj C, v Žireh se je temperatura spustila do minus 18,8 stopinj C in v Šentilju pod Turjakom do minus 14,8 stopinj C. V Slovenj Gradcu so ob 7. uri zjutraj izmerili minus 19,2 stopinj C in v Celju minus 17,0 stopinj C.

30.11.1973
Jutro je bilo predvsem na Goriškem in Krasu zaradi snežne odeje izjemno mrzlo za mesec november. V Šmarjah pri Sežani so namerili minus 17,5 stopinj C, v Čepovanu minus 15,4 stopinj C, v Godnjah na Krasu minus 14,6 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici minus 12,1 stopinj C in v Vipolžah minus 12,0 stopinj C. Zelo nenavadna je bila tudi višina snežne odeje po Sloveniji: v Šmarjah pri Sežani so zjutraj izmerili 10 centimetrov, v Biljah pri Novi Gorici 7 centimetrov in v Kubedu 6 centimetrov snega; nasprotno v Ratečah, pri Domu na Komni in v Bovcu ni bilo snežne odeje!

30.11.1993
Sneženje prejšnji dan in zadnjo noč je snežno odejo v nekaterih krajih v vzhodni Sloveniji odebelilo na rekordno novembrsko vrednost. V Ribnici na Pohorju so zjutraj izmerili 73 centimetrov, v Žusmu na Kozjanskem 71 centimetrov, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah 69 centimetrov, v Cirkulanah na obrobju Haloz 67 centimetrov, v Predgradu 63 centimetrov, v Gornji Radgoni 55 centimetrov, v Metliki 53 centimetrov, na Malkovcu nad Sevnico 52 centimetrov in v Lendavi 50 centimetrov snega.

30.11.2005
Po dolgotrajnemsneženju je predvsem nekatere alpske doline prekrivala meter debela snežna odeja; v nekaterih krajih toliko snega v mesecu novembru ni bilo preko 50 let. Na Planini pod Golico je sneg segal 115 centimetrov visoko, v Zgornji Radovni ga je bilo 110 centimetrov, v Ratečah 103 centimetrov, v Bohinjski Bistrici 91 centimetrov in v Koprivni na Koroškem 65 centimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Saldanha | pericnik