Ponedeljek, 23. november 2020, 17:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.9.2018

Vremenska napoved - 8. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 8. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.9.2018Popoldne bo v glavnem jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zlasti v severni Sloveniji lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 25, na Primorskem do 27 °C.
Jutri bo precej jasno. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Nekaj več oblačnosti bo popoldne zlasti v gorskem svetu. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo večinoma jasno vreme. Zlasti v gorskem svetu bo popoldne možna kakšna kratkotrajna ploha. V torek bo precej jasno z občasno povečano visoko, koprenasto oblačnostjo. Oba dneva bo zjutraj ponekod po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. septembra 2018

Naši kraji bodo v začetku še v območju visokega zračnega tlaka, ki bo predvidoma v petek oslabelo. Ob koncu tedna bo na nas vplivala nova višinska motnja.

V sredo in četrtek bo jasno in toplo vreme, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Čez dan bodo najvišje temperature blizu 30 °C. Ob koncu tedna bo verjetnost za krajevne padavine znova povečana. Nekoliko se bo ohladilo.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na območju Alp bodo popoldne posamezne plohe.
Jutri bo v glavnem jasno.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Popoldne bo nastala kakšna krajevna ploha. Pihal bo rahel severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan pa bo naraščala kopasta oblačnost. Popoldne ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha. Pihal bo rahel severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. september:
8.9.1958
Dnevni temperaturni hod je bil v veliko krajih izjemno velik - dan se je začel s hladnim jutrom, popoldne pa je bilo vroče. V Kočevju se je ogrelo z jutranjih 2,5 stopinj C na vročih 30,0 stopinj C popoldne, v Celju s 3,8 stopinj C na 29,4 stopinj C, v Črnomlju s 7,3 stopinj C na 33,4 stopinj C, na Bizeljskem s 7,2 stopinj C na 31,7 stopinj C in v Ljubljani s 7,7 stopinj C na 29,3 stopinj C.

8.9.1973
Ponovno neobičajno vroč dan na Primorskem z rekordno visoko septembrsko temperaturo na nekaterih meteoroloških postajah. V Braniku na Vipavskem se je temperatura povzpela do 34,2 stopinj C, v Tolminu, Biljah pri Novi Gorici in Vipolžah v Goriških brdih s 34,0 stopinj C ni bilo dosti manj vroče, v Ajdovščini pa so izmerili 33,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Deoksan-ri | gora