Četrtek, 26. november 2020, 05:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.9.2018

Vremenska napoved - 6. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 6. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.9.2018Popoldne in zvečer bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe ali nevihte. Verjetnejše bodo v severnih krajih. Čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26, na Primorskem do 28 °C.
Jutri dopoldne se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Dopoldne se bodo v zahodni polovici države začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, popoldne pa postopno tudi drugje. Krajevne padavine se bodo nadaljevale v noč na soboto. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, ob morju 18, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo še spremenljivo vreme in zlasti sredi dneva in popoldne bodo še krajevne plohe. V nedeljo bo jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla, popoldne v gorah ni izključena kakšna ploha ali nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. septembra 2018

V ponedeljek se bo nad srednjo Evropo in tudi nad nami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo potem vztrajalo vsaj do petka. K nam bo dotekal razmeroma suh in topel zrak. V soboto vreme ne bo več tako stabilno.

Od ponedeljka do petka bo suho in jasno vreme, jutra bodo marsikje po nižinah meglena. Čez dan bodo najvišje temperature v notranjosti tudi nad 25, na Primorskem pa do 30 °C. V soboto se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Predvsem na območju Alp in v Furlaniji-Julijski krajini se bodo pojavljale plohe in nevihte.
Jutri bo oblačnost od zahoda naraščala. krajevne plohe in nevihte bodo dopoldne v krajih zahodno od nas, popoldne pa tudi ponekod vzhodneje.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Pojavljale se bodo rahle padavine, popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri, v visokogorju šibak severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. september:
6.9.1973
Podobno kot dan prej se je v veliko krajih ponovno ogrelo nad 30 stopinj C, v nekaterih krajih v notranjosti je bila izmerjena najvišja temperatura v mesecu septembru po letu 1950. V Tolminu so namerili 33,5 stopinj C, v Ilirski Bistrici 32,5 stopinj C, v Ljubljani 31,3 stopinj C, v Postojni in Dolenjem Jezeru pri Cerknici 31,2 stopinj C in Volčjem Potoku pri Kamniku 30,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Venice | monte