Ponedeljek, 23. november 2020, 17:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.9.2018

Vremenska napoved - 5. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 5. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.9.2018Popoldne bo jasno, nebo zjasnilo se bo ranebo zjasnilo tudi na vzhodem delu Slovenije. Zlasti v hribovitem svetu bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28 °C.
Jutri zjutraj bo ponekod po nižinah nekaj megle ali nizke oblačnosti. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bo predvsem na severnem delu države kakšna ploha ali nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 15, ob morju približno 17, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 26, na Primorskem do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek dopoldne se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Proti poldnevu se bodo v zahodni polovici države začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo popoldne postopno razširile nad večji del Slovenije. Tudi v soboto bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, ki bodo zvečer ponehale.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. septembra 2018

V nedeljo se bo nad srednjo Evropo in tudi nad nami okrepilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo potem vztrajalo vsaj do četrtka. K nam bo dotekal razmeroma suh in topel zrak. V petek se utegne vremenska slika spremeniti.

V nedeljo bo jasno z meglenim jutrom. Popoldne bo možna kakšna ploha. Od ponedeljka do četrtka bo zelo verjetno suho in jasno vreme. jutra bodo marsikje po nižinah meglena. Čez dan bodo najvišje temperature približno 25 °C. V petek se utegne vreme poslabšati, vendar to še ni prav zanesljivo.


Sosednje pokrajine
Prevladovalo jasno vreme, le v notranjosti Hrvaške bo v začetku še bolj oblačno. Verjetnost popoldanskih ploh bo majhna.
Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne se bodo predvsem na območju Alp in v Furlaniji-Julijski krajini pojavljale plohe in nevihte.


Gorski svet
Danes zjutraj in deloma dopoldne bo zmerno do pretežno oblačno, zlasti na Pohorju ter ponekod v vzhodnih Karavankah bo lahko tudi nekaj malega dežja. potem se bo ranebo zjasnilo, popoldne pa bo spremenljivo oblačno. Nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh. Vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo v glavnem šibak veter severne do severovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri, v visokogorju šibak severozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. september:
5.9.1973
Po svežem jutro se je čez dan močno ogrelo, v veliko krajih so zabeležili vroč dan. V Tolminu se je živo srebro povzpelo na 32,2 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici do 31,8 stopinj C, v Celju do 30,6 stopinj C, v Mozirju do 30,3 stopinj C in v Kočevju do 30,2 stopinj C.

5.9.1982
Popoldne je bilo za mesec september v nekaterih krajih neobičajno toplo. V Kočevju se je ogrelo do 30,6 stopinj C, na Vrhniki so izmerili 30,2 stopinj C, na Letališču Brnik 29,7 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 29,6 stopinj C ter v Ratečah 28,8 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Ansan | video