Četrtek, 26. november 2020, 05:09
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.9.2018

Vremenska napoved - 4. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 4. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.9.2018Popoldne bo v vzhodni polovici države še pretežno oblačno, zlasti v severovzhodni krajih bo tudi deževno. Drugje bo spremenljivo oblačno, ponekod v notranjosti bodo še nastale posamezne plohe. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Primorskem približno 25 °C.
Preko noči se bo od zahoda postopno jasnilo, ponekod po nižinah bo nastala megla. Jutranje temperature bodo od 9 do 16 °C.
Jutri bo v glavnem jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Popoldne lahko zlasti v hribovitem svetu nastane kakšna kratkotrajna ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo dokaj jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bo lahko nastala kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta.
V petek se bo oblačnost od zahoda povečala. Do večera bodo padavine, deloma nevihte, od zahoda zajele večji del Slovenije.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. septembra 2018

Nad severozahodno Evropo se bo zadrževalo ciklonsko območje. V noči iz petka na soboto nas bo dosegla oslabljena hladna fronta. Višinska motnja, ki bo potovala preko srednje Evrope bo tudi v nedeljo vplivala na vreme pri nas. V začetku prihodnjega tedna se bo nad naše kraje razširilo območje visokega zračnega tlaka.

V soboto in nedeljo bo še spremenljivo oblačno nastajale bodo plohe in posamezne nevihte, ki bodo z večjo verjetnostjo v popoldanskem času. Od ponedeljka do srede kaže na večjo verjetnost jasnega in suhega vremena. Čez dan bodo najvišje temperature približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo vzhodno od Slovenije še oblačno z občasnim dežjem. Drugje bo spremenljivo oblačno s posameznimi plohami in nad Jadranom tudi nevihtami.
Jutri bo večinoma jasno vreme z nekaj jutranje megle. Verjetnost popoldanskih ploh bo majhna.


Gorski svet
Danes bo pretežno oblačno, jutranje padavine bodo dopoldne ponehale. Popoldne bo še nastala kakšna ploha. Vrhovi v visokogorju bodo v oblakih. Proti večeru se bo oblačnost trgala. Veter se bo obračal na severno smer in bo dokaj šibak. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri zjutraj in večji del dopoldneva bo precej jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastalo bo nekaj kratkotrajnih ploh. Vrhovi bodo občasno v oblakih. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. september:
4.9.1962
Neobičajno, v nekaterih krajih celo rekordno toplo popoldne za začetek meseca septembra. V Kostanjevici na Krki so izmerili 32,8 stopinj C, v Novem mestu 32,3 stopinj C, v Ambrusu na Dolenjskem 31,3 stopinj C, v Mariboru 31,1 stopinj C, v Ljubljani 30,7 stopinj C in v Sevnem nad Litijo 28,8 stopinj C.

4.9.2006
Vroč dan v vzhodni Sloveniji. V Metliki se je segrelo do 32,4 stopinj C, na Jeruzalemu v Slovenskih goricah so izmerili 31,0 stopinj C, v Lendavi 30,7 stopinj C, v Velikih Dolencih 30,5 stopinj C, v Celju 30,3 stopinj C in v Kočevju 30,1 stopinj C.

4.9.2009
Predvsem nad goratim delom severne in severozahodne Slovenije so nastajale nevihte z močnejšimi nalivi. V nekaterih krajih je v enem dnevu padlo preko 150 milimetrov padavin. Dežemer v Kranjski Gori je zabeležil 207 milimetrov padavin; v Logu pod Mangartom so jih namerili 204 milimetrov, na Bregu pri Jesenicah 171 milimetrov, na Kredarici 154 milimetrov in v Mislinji 109 milimetrov. V Ratečah je v obilenem dežju v poldrugi uri padlo 67 milimetrov padavin.

4.9.2011
Vroč dan, številne postaje so izmerili najvišjo septembrsko temperaturo od začetka meritev. V Metliki se je segrelo do 34,0 stopinj C, v Ljubljani, Celju in Biljah pri Novi Gorici do 33,2 stopinj C, v Kočevju in Dobličah pri Črnomlju do 32,6 stopinj C, na Letališču Portorož do 32,4 stopinj C, v Postojni do 31,2 stopinj C in v Babnem Polju do 30,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Cheolsan-ri | video