Četrtek, 26. november 2020, 04:31
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.9.2018

Vremenska napoved - 30. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 30. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.9.2018Popoldne bo precej jasno, na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 17, na Primorskem do približno 20 °C.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Popoldne se bodo v zahodnih krajih pričele pojavljati padavine, ki se bodo zvečer postopno razširile nad večji del države. Zjutraj bodo najnižje temperature od 1 do 4, na Primorskem do 9, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, ob morju do 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek zjutraj bo dež v glavnem ponehal. Na Primorskem se bo ranebo zjasnilo, zapihala bo rahla do zmerna burja. Drugje bo še v glavnem oblačno.
V sredo bo jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. oktobra 2018

Do sobote bo nad Alpami in zahodnim Balkanom območje visokega zračnega tlaka. Nad zahodno Evropo bo nastalo ciklonsko območje, ki bo na vreme pri nas predvidoma vplivalo v nedeljo ali ponedeljek.

V četrtek in petek bo večinoma jasno vreme z morebitno jutranjo meglo. Ob koncu tedna in v začetku prihodnjega tedna bo več oblačnosti ter predvidoma tudi padavine.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, zlasti v Kvarnerju bo še pihala rahla burja.
Jutri zjutraj bo jasno. Čez dan se bo v začetku nebo pooblačilo v krajih zahodno od nas, potem pa postopno tudi drugje. Sredi dneva se bodo v krajih zahodno od nas pričele pojavljati krajevne padavine, nad Jadranom tudi posamezne nevihte. Zvečer in v prvem delu noči bodo padavine prehodno zajele večino sosednjih krajev.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel veter severne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan se bo najprej nebo pooblačilo v Julijcih, popoldne pa postopno tudi drugje. Zlasti v zahodnih Julijcih se bodo začele pojavljati padavine že popoldne, drugje pa šele zvečer. Preko noči se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine približno 1700 m. Pihal bo v glavnem šibak veter v glavnem jugozahodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 0 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. september:
30.9.1961
Mesec september se je zaključil z zelo toplim in sončnim vremenom in tudi sicer je meseca septembra tega leta prevladovalo lepo in prijetno toplo vreme s pravim babjim poletjem. V Mariboru se je zadnji dan temperatura povzpela do 27,8 stopinj C, v Novem mestu do 27,2 stopinj C, v Murski Soboti in Kopru do 26,6 stopinj C ter v Ljubljani do 24,9 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Shetland W | abc hiker