Ponedeljek, 23. november 2020, 17:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.9.2018

Vremenska napoved - 29. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 29. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.9.2018Popoldne bo v glavnem jasno. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 15 do 19, na Primorskem do 23 °C.
Jutri bo precej jasno, burja bo oslabela. Zjutraj bodo najnižje temperature od 0 do 6, na Primorskem do 10, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 17, na Primorskem do približno 20 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo v začetku pretežno jasno, čez dan se bo od zahoda postopno nebo pooblačilo. Zvečer in v noči iz ponedeljka na torek bodo padavine zajele večji del države.
V torek zjutraj bo dež ponehal. Na Primorskem se bo ranebo zjasnilo, pihala bo burja. Drugje bo še v glavnem oblačno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. oktobra 2018

Od srede do petka bo nad Alpami in zahodnim Balkanom območje visokega zračnega tlaka, v zahodnem Sredozemlju pa bo ciklonsko območje, ki bo ob koncu tedna verjetno nekoliko vplivalo tudi na vreme pri nas.

Od srede do petka bo večinoma jasno vreme z morebitno jutranjo meglo. Ob koncu tedna in v začetku prihodnjega tedna bo več oblačnosti, povečala se bo tudi možnost padavin. Temperature bodo razmeroma visoke za ta letni čas, zjutraj bo okrog 10, čez dan približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo večinoma jasno vreme. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla do zmerna, pod Velebitom močna burja.
Jutri bo v glavnem jasno, zlasti v Kvarnerju bo še pihala rahla burja.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod prehodno megleno. Sredi dneva in popoldne se bo delno zjasnilo. Pihal bo zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 2 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 8, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. september:
29.9.1977
V večjem delu Slovenije je bilo jutro najhladnejše v mesecu septembru v zadnjih desetletjih. V Babnem Polju se je ohladilo celo do minus 7,9 stopinj C, na Rakitni pod Krimom so izmerili minus 6,8 stopinj C, v Ilirski Bistrici minus 3,6 stopinj C, v Murski Soboti minus 3,5 stopinj C, v Kočevju minus 3,1 stopinj C, v Godnjah na Krasu minus 1,4 stopinj C, v Mariboru minus 1,0 stopinj C in v Ljubljani -0,6 stopinj C. Neobičajno visok je bil tudi zračni tlak, saj je bilo nad večjim delom Evrope izrazito območje visokega zračnega tlaka. V Ljubljani je bil največji tlak, preračunan na morski nivo, 1036 hPa, na Letališču Maribor in v Novem mestu 1035 hPa ter v Portorožu 1031 hPa.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Muscat | marmolada bing