Ponedeljek, 23. november 2020, 17:49
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
28.9.2018

Vremenska napoved - 28. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 28. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 28.9.2018Danes bo precej jasno, popoldne bo na Primorskem zapihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25, na Goriškem in v Vipavski dolini do 27 °C.
Preko noči bo v začetku precej jasno, proti jutru se bo od severa zmerno nebo pooblačilo.
Jutri v prvem delu dneva bo v notranjosti Slovenije zmerno do pretežno oblačno in v glavnem brez padavin. Zapihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem bo pihala zmerna burja. Sredi dneva in popoldne bo v glavnem jasno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 5 do 11, na Primorskem približno 14, čez dan bodo najvišje temperature od 14 do 18, na Primorskem do 23 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo precej jasno, burja na Primorskem bo oslabela. V ponedeljek se bo nebo pooblačilo, popoldne ali zvečer bo pričelo deževati.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. oktobra 2018

V noči iz ponedeljka na torek nas bo prešla vremenska fronta, za njo se bo nad Alpami in zahodnim Balkanom sicer okrepilo območje visokega zračnega tlaka, vendar bo nekje nad zahodnim in osrednjim Sredozemljem višinsko jedro hladnega zraka, ki utegne vplivati tudi na vreme pri nas.
V noči iz ponedeljka na torek bo dež zajel vso Slovenijo in v torek dopoldne povsod ponehal. Delno se bo nebo zjasnilo. Na Primorskem bo pihala burja. V sredo in četrtek bo brez padavin, potem pa se bo verjetnost za padavine nekoliko povečala. Postopno bo topleje, jutranje slane ne pričakujemo, čez dan bodo najvišje temperature temperature pa bodo od četrtka naprej približno 20 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo precej jasno.
Jutri bo v krajih zahodno od nas pretežno jasno. Drugje bo v prvem delu dneva zmerno do pretežno oblačno, v Alpah bodo prehodno rahle padavine. Popoldne se bo nebo zjasnilo.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo v prvem delu dneva spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Sredi dneva in popoldne se bo delno zjasnilo. Pihal bo zmeren severni do severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 28. september:
28.9.1965
Že tretji dan zapored je v Julijskih Alpah in na dinarski pregradi obilno deževalo. Zjutraj naslednjega dne so na nekaterih meteoroloških postajah izmerili preko 400 milimetrov padavin v preteklih 96 urah! Pri Domu na Komni je padlo 538 milimetrov, v Lepeni pod Krnom 513 milimetrov, na Žagi pri Bovcu 472 milimetrov, v Kobaridu 424 milimetrov, v Bohinjski Bistrici 407 milimetrov, v Čepovanu 375 milimetrov, na Gomancah pod Snežnikom 362 milimetrov in v Biljah pri Novi Gorici 275 milimetrov padavin.

28.9.1989
Neobičajno zgodno močno sneženje v visokogorju. Do jutra je na Kredarici (2514 m) zapadlo 38 centimetrov snega v enem dnevu, zjutraj naslednjega dne ga je bilo skupaj 3/4 metra. Na postaji pod Voglom (1535 m) so zapadli trije centimetri snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Savudrija | mangart hike