Četrtek, 26. november 2020, 05:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.9.2018

Vremenska napoved - 27. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 27. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.9.2018Popoldne bo jasno. Čez dan bodo najvišje temperature približno 20, na Primorskem do 24 °C.
Jutri bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od 2 do 7, ob morju približno 10, čez dan bodo najvišje temperature približno 22, na Primorskem do 27 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo v začetku spremenljivo oblačno, v prvem delu dneva bo ponekod v notranjosti Slovenije občasno rahlo deževalo, popoldne bo v glavnem jasno. Zapihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Spet se bo ohladilo.
V nedeljo bo dokaj jasno, zjutraj bo v zatišnih legah megla.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 1. do 6. oktobra 2018

V ponedeljek bo območje visokega zračnega tlaka slabelo. V noči iz ponedeljka na torek bo od severa proti Balkanu prodrl hladen zrak in nad osrednjim in deloma vzhodnim Sredozemljem bo nastalo ciklonsko območje, ki se bo tam zadrževalo predvidoma vse do konca tedna. Na vreme pri nas predvidoma ne bo vplivalo. Od srede naprej bo v višinah k nam od zahoda začel dotekati razmeroma topel in suh zrak.
V ponedeljek bo dokaj jasno s popoldanskimi temperaturami približno 15 stopinj Celzija. V noči iz ponedeljka na torek pričakujemo padavine, ki bodo v torek dopoldne že ponehale. V torek bo še nekoliko več oblačnosti. Od srede do nedelje bo v glavnem jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Temperature se bodo postopno ponovno dvignile čez 20 °C.


Sosednje pokrajine
Pretežno jasno bo, v jutranjem času bo po nižinah nekaj megle. Postopno bo topleje.


Gorski svet
Danes bo jasno. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo precej jasno. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. september:
27.9.1926
Po izjemno obilnem deževju je v povodjih Gradaščice in Sore nastopila katastrofalna, stoletna vodna ujma. Do 29. septembra zjutraj je v 72 urah na Sv. Katarini nad Medvodami padlo 363 milimetrov, v Žireh 356 milimetrov, v Ljubljani 239 milimetrov, v Kamniku 173 milimetrov in v Kranju 168 milimetrov padavin. Še več dežja je padlo na jugozahodnem delu države Slovenije in na Tržaškem Krasu. Na Lokvah na Trnovski planoti so namerili 464 milimetrov, v Čepovanu 413 milimetrov in v Godnjah na Krasu 410 milimetrov padavin.

27.9.1959
Neobičajno močno deževje v Goriških brdih, Spodnji Soški dolini in na Trnovski planoti. Zjutraj naslednjega dne so v Neblem izmerili 203 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 175 milimetrov, v Plavah 155 milimetrov in v Morskem 146 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Halfmoon Bay | hike