Četrtek, 26. november 2020, 05:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
26.9.2018

Vremenska napoved - 26. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 26. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 26.9.2018Popoldne bo precej jasno. Burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature približno 15, ob morju in na Goriškem do 20 °C.
Jutri bo jasno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah in dolinah megla. Zjutraj bodo najnižje temperature od -1 do 4, ob morju približno 8, čez dan bodo najvišje temperature približno 20, na Primorskem do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Nekoliko topleje bo.
V soboto bo spremenljivo oblačno, v prvem delu dneva bo v notranjosti Slovenije občasno rahlo deževalo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. Spet bo hladneje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 30. septembra do 5. oktobra 2018

V nedeljo in v ponedeljek bo nad srednjo Evropo in Alpami vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. V torek bo od severa proti zahodnemu Sredozemlju prodrl hladen zrak, zato bo nastalo ciklonsko območje, ki se bo tam zadrževalo predvidoma vse do konca tedna. V višinah bo k nam od jugozahoda pritekal razmeroma topel in vlažen zrak.

V nedeljo in ponedeljek bo dokaj jasno s popoldanskimi temperaturami približno 15 stopinj Celzija. V torek in sredo bo postopno več oblačnosti, nekaj dežja pričakujemo zlasti v zahodnih krajih. Od četrtka do sobote bo v glavnem oblačno z občasnim dežjem, ki bo izdatnejši na zahodnem delu države države. Temperature bodo v glavnem med 15 in 20 °C.


Sosednje pokrajine
Pretežno jasno bo. Burja ob severnem delu Jadrana bo popoldne postopno ponehala.
Jutri bo jasno. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Čez dan bo topleje.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Postopno bo topleje. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo jasno. Pihal bo rahel veter severnih smeri. Še topleje bo. Sredi dneva bo temperatura na 1500 m približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 26. september:
26.9.1967
Po svežem jutru se je čez dan izjemno močno segrelo in popoldne je bilo v veliko krajih eno najtoplejših ob koncu meseca septembra v zadnjih 100 letih. V Babnem Polju se je s hladnih 0,9 stopinj C popoldne ogrelo na 25,8 stopinj C, v Ambrusu s 4,6 stopinj C na 29,3 stopinj C, na Letališču Brnik s 4,4 stopinj C na 28,3 stopinj C, v Črnomlju z 8,4 stopinj C na 30,1 stopinj C in v Celju z 8,4 stopinj C na 29,4 stopinj C.

26.9.1959
Neobičajno močno deževje v Goriških brdih, Spodnji Soški dolini in na Trnovski planoti. Zjutraj naslednjega dne so v Neblem izmerili 203 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 175 milimetrov, v Kalu nad Kanalom 157 milimetrov in v Plavah 155 milimetrov padavin v enem dnevu.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Fiesa | gora