Četrtek, 26. november 2020, 04:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.9.2018

Vremenska napoved - 22. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 22. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.9.2018Popoldne bo oblačno in deževno. Zlasti na Primorskem bodo v začetku možne posamezne nevihte, tam bo začela pihati zmerna burja. Hladilo se bo, popoldanske temperature bodo le od 10 do 13, ob morju približno 18 °C.
Preko noči bo dež v glavnem ponehal.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, na vzhodnem delu države bo več sonca. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala. Zjutraj bodo najnižje temperature od 7 do 12, na Primorskem približno 15, čez dan bodo najvišje temperature pa od 18 do 22, na Primorskem in na vzhodnem delu države do približno 24 °C.

Opozorilo: Popoldne bodo zlasti na Gorenjskem, severnem Primorskem in deloma v osrednjem delu države možni krajevni nalivi, zaradi katerih pričakujemo močnejši porast hudourniških vodotokov.
V ponedeljek v prvem delu dneva bodo prehodno ponovno padavine, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Zapihal bo okrepljen severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja. V torek bo jasno in hladno. Pihal bo okrepljen severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. septembra do 1. oktobra 2018

Od srede do ponedeljka bo nad zahodno in srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka, k nam pa bo od severa v sredo še doteka hladnejši zrak. Od severa se bo nad Balkan v četrtek vdrla višinska dolina hladnega zraka, nad osrednjim Sredozemljem se bo odcepilo višinsko jedro hladnega zraka. Naši kraji bodo ob koncu tedna pod vplivom severnih višinskih vetrov. V petek se bo čez zahodno Evropo proti Alpam pomikala hladna fronta.

Od srede do ponedeljka bo v glavnem suho vreme. V sredo bo še pihal veter severnih smeri, na Primorskem pa rahla do zmerna burja, v četrtek in petek pa veter zahodnih smeri, s katerim bo prehodno dotekal ponovno precej toplejši zrak. V sredo bodo jutranje temperature v notranjosti Slovenije le do približno 5, popoldanske pa približno 15 °. Proti koncu tedna bodo dnevne temperature ponovno približno 25 °C, za vikend pa ponovno precej nižje.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo oblačno s padavinami, v začetku bodo tudi nevihte. Ob severnem delu Jadrana bo zapihala zmerna, v Kvarnerju pa močna burja.
Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Burja ob severnem delu Jadrana bo dopoldne v glavnem ponehala.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo popoldne počasi oslabele in preko noči ponehale. Zjutraj lahko zlasti v Julijcih in zahodnih Karavankah tudi zagrmi. Večino dneva bo pihal severni do vzhodnik, le zjutraj bo zlasti v visokogorju nekaj časa še pihal veter južnih smeri. Hladilo se bo, popoldne bo temperatura na 1500 m približno 7, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in ponekod megleno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. september:
22.9.1968
Zjutraj so zlasti na meteoroloških postajah v Julijskih Alpah in na dinarski pregradi izmerili veliko 24-urno višino padavin. Pri Domu na Komni je padlo 231 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 219 milimetrov, v Idrijski Beli 170 milimetrov in na Žagi pri Bovcu 168 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama San Pedro | hiking