Ponedeljek, 23. november 2020, 16:53
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.9.2018

Vremenska napoved - 21. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 21. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.9.2018Popoldne bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 30 °C.
Preko noči se bo postopno nebo pooblačilo, zjutraj bo zlasti v severnih in ponekod v zahodnih krajih začelo deževati. V začetku lahko kje tudi zagrmi. Jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem od 17 do približno 20 °C.
Jutri bo oblačno. Dopoldne se bo dež razširil nad vso Slovenijo, zlasti bo morju bo še možna kakšna nevihta. Prehodno bo zapihal severovzhodni veter, ob morju pa bo še pihal jugo. Popoldne bo dež od severovzhoda počasi slabel, približno poldneva bo na Primorskem začela pihati zmerna burja. Hladilo se bo, popoldanske temperature bodo le od 10 do 13, ob morju približno 18 °C.

Opozorilo: Jutri dopoldne bodo zlasti na Gorenjskem, severnem Primorskem in deloma v osrednjem delu države možni krajevni nalivi, zaradi katerih pričakujemo močnejši porast hudourniških vodotokov.
V noči iz sobote na nedeljo bo dež povsod ponehal. V nedeljo se bo začelo jasniti, nekoliko več oblačnosti bo zlasti na severovzhodu. Burja na Primorskem bo dopoldne ponehala.
V ponedeljek v prvem delu dneva bo zlasti v južni polovici države prehodno rahlo deževalo, popoldne pa se bo delno zjasnilo. Zapihal bo severnik, na Primorskem rahla do zmerna burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. septembra 2018

Od torka do petka bo nad zahodno in srednjo Evropo območje visokega zračnega tlaka, k nam pa bo od severa večji del tedna pritekal precej hladen zrak. V petek se bo čez zahodno Evropo proti Alpam pomikala hladna fronta. Od severa se bo nad Balkan v četrtek vdrla višinska dolina hladnega zraka, nad osrednjim Sredozemljem se bo odcepilo višinsko jedro hladnega zraka. Naši kraji bodo ob koncu tedna pod vplivom severnih višinskih vetrov.

Od torka do petka bo v glavnem suho in hladno vreme. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem rahla do zmerna burja. Jutranje temperature bodo v notranjosti Slovenije le do približno 5, popoldanske pa približno 15 °C. Ob koncu tedna je razvoj vremena še nezanesljiv.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno.
Jutri se bodo padavine z ohladitvijo od severa razširile nad vse sosednje pokrajine. Občutno ohladilo se bo. Ob severnem delu Jadrana bo dopoldne še pihal jugo, popoldne bo zapihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.


Gorski svet
Danes bo precej jasno, le v južnem delu Julijcev se bo popoldne zmerno nebo pooblačilo. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami, ki bodo popoldne počasi oslabele in v noči iz sobote na nedeljo ponehale. Zjutraj lahko zlasti kje v Julijcih in zahodnih Karavankah tudi zagrmi. Večino dneva bo pihal severni do vzhodnik, le zjutraj bo zlasti v visokogorju nekaj časa še pihal veter južnih smeri. Hladilo se bo, popoldne bo temperatura na 1500 m približno 6, na višini 2500 metrov pa približno 3 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. september:
21.9.1961
V nekaterih krajih na Primorskem so zabeležili vroč dan. V Kortinah pri Črnem Kalu se je ogrelo do 32,2 stopinj C, v Kopru je termometer pokazal 31,6 stopinj C, v Vipolžah v Goriških brdih 31,0 stopinj C, v Kubedu 30,8 stopinj C in v Ložah pri Vipavi 29,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Noordwijk | abc hiker