Četrtek, 26. november 2020, 05:10
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.9.2018

Vremenska napoved - 2. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 2. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.9.2018Popoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo na Primorskem. Nastajale bodo krajevne padavine, deloma plohe in nevihte. Ponekod bodo tudi daljša obdobja brez padavin. V Vipavski dolini bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 17 do 22, na Primorskem do 25 °C.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, še se bodo pojavljale krajevne plohe in posamezne nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 22, na Primorskem do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo verjetnejše sredi dneva in popoldne. V sredo bo več jasnega vremena. Zjutraj bo po nižinah megla, popoldne pa bodo krajevne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. septembra 2018

Polje zračnega tlaka se bo v soboto nekoliko okrepilo. Vetrovi bodo šibki. Nad naše kraje bo dotekal razmeroma vlažen zrak.

Nadaljevalo se bo nestalno vreme. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Dnevne temperature bodo po četrtku ponovno nekoliko nižje, v glavnem malo nad 20 °C. Nekoliko topleje bo na Primorskem.


Sosednje pokrajine
Spremenljivo do pretežno oblačno bo s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Ob morju bo v glavnem jasno.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Ob morju bodo tudi krajša sončna obdobja.


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Pihal bo rahel jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 11, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Jutri bo oblačno in megleno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Pihal bo rahel vzhodni do jugovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 5 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. september:
2.9.1956
Prvi od dveh zaporednih neobičajno vročih septembrskih dni, v nekaterih krajih so izmerili najvišjo temperaturo v mesecu septembru od začetka meritev. V Črnomlju se je živo srebro povzpelo do 33,9 stopinj C, v Mokronogu je termometer pokazal 32,0 stopinj C, v Kortinah pri Črnem Kalu 31,8 stopinj C, na Šmarni gori 30,4 stopinj C in na Rakitni 28,2 stopinj C.

2.9.1965
Drugi dan zapored je v višje ležečih predelih zahodne Slovenije zelo močno deževalo. Do jutra naslednjega dne je v nekaterih krajih padlo preko 300 milimetrov padavin v 48 urah. V Ukancu v Bohinju so izmerili 358 milimetrov, v Bovcu 356 milimetrov, v Zabičah pri Ilirski Bistrici 322 milimetrov (258 milimetrov v enem dnevu!), v Kobaridu 318 milimetrov in v Zgornji Radovni pri Mojstrani 315 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Webcam Volcan Masaya | mangart hike