Četrtek, 26. november 2020, 05:34
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.9.2018

Vremenska napoved - 17. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 17. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.9.2018Popoldne bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti. Nad hribovitimi kraji ni izključena kakšna manjša ploha. Najvišje temperature bodo od 24 do 28, na Goriškem do 30 °C.
Jutri zjutraj bo po nekaterih kotlinah in nižinah megla. Čez dan bo precej jasno. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 15, ob morju približno 17, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, v Vipavski dolini in na Goriškem do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V sredo in četrtek bo v glavnem jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Še vedno bo zelo toplo za ta čas.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. septembra 2018

V petek bo območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo oslabelo, hladna fronta se bo od zahoda bližala Alpam. V soboto se bo čez srednjo Evropo in Alpe pomaknila proti vzhodu. Za njo se bo nad srednjo Evropo, Alpami, severnim Sredozemljem in Balkanom okrepilo območje visokega zračnega tlaka. K nam bo dotekal hladnejši zrak.

V petek bo jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Verjetnost za kakšno popoldansko ploho ali nevihto bo majhna. Še bo zelo toplo za ta čas. Kako izrazito se bo vreme spremenilo v soboto, pa je še težko reči. Zelo verjetno se bo ohladilo, tudi padavine bodo precej verjetne. Ne moremo pa še reči, koliko bo padavin in kako izrazita bo ohladitev. Od nedelje dalje bo najverjetneje vreme ponovno stabilno, suho.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. V Alpah bo lahko nastala kakšna ploha.
Jutri bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. V Alpah bo nastalo nekaj ploh.


Gorski svet
Danes zjutraj bo delno jasno s koprenasto oblačnostjo. Čez dan bodo nastajali kopasti oblaki in popoldne bo možna kakšna manjša ploha. Vrhovi v visokogorju bodo popoldne občasno v oblakih. Pihal bo v glavnem jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Vrhovi v visokogorju bodo popoldne občasno v oblakih. Pihal bo v glavnem šibak južni do jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. september:
17.9.1971
V visokogorju in v nekaterih krajih po nižinah je bilo jutro za mesec september zelo hladno. Na Kredarici je bil z minus 9,8 stopinj C dosežen septembrski rekord, v Babnem Polju so izmerili minus 6,0 stopinj C, v Ratečah in pri Domu na Komni (1520 m) minus 3,7 stopinj C, na Letališču Brnik minus 2,7 stopinj C in v Vipolžah v Goriških brdih 0,5 stopinj C.

17.9.1975
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih zahodne Slovenije je bila zabeležena najvišja temperatura v mesecu septembru v zadnjih desetletjih. V Ilirski Bistrici so izmerili 31,7 stopinj C, v Čepovanu se je ogrelo na 28,5 stopinj C, na Pleši (Nanos, 1258 m) na 27,3 stopinj C in na Kredarici (2514 m) na 18,4 stopinj C.

17.9.1977
Zelo hladno vreme s padavinami, meja sneženja se je čez dan v nekaterih krajih spustila pod 1000 m! Ob 2. uri popoldne je bilo v Novi vasi na Blokah le 1,2 stopinj C, v Postojni 3,0 stopinj C, v Čepovanu 4,3 stopinj C, v Ljubljani 6,2 stopinj C in v Novem mestu 6,4 stopinj C

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Tangier | kamera