Četrtek, 26. november 2020, 05:39
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
16.9.2018

Vremenska napoved - 16. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 16. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 16.9.2018Popoldne bo jasno z nekaj kopaste oblačnosti. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 26, na Primorskem do 28 °C.
Jutri bo jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne v gorskem svetu ni izključena kakšna ploha. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 17, najvišje dneve od 24 do 29 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek in sredo bo v glavnem jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne je predvsem v sredo možna kakšna ploha ali nevihta. Še nekoliko topleje bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 20. do 25. septembra 2018

V četrtek bo nad večjim delom Evrope še vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Od petka do nedelje se nakazuje možnost prodora višinskega vala hladnega zraka, ki bo vsaj deloma vplivalo na vreme pri nas. Od ponedeljka naprej bomo najverjetneje pod vplivom visokega zračnega tlaka, katerega središče bo nad zahodno Evropo.

V četrtek in petek bo v glavnem jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Verjetnost za krajevne padavine bo majhna. Še bo zelo toplo za ta čas, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 28 °C. Zlasti v soboto se verjetnost za padavine in ohladitev poveča.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo večinoma jasno vreme. Nekaj več oblačnosti bo ostalo v krajih severno od nas. V Alpah lahko nastane kakšna ploha.
Jutri bo jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. V Alpah lahko nastane kakšna ploha.


Gorski svet
Danes bo v visokogorju v začetku delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno, ni izključena kakšna ploha.
V sredogorju na vzhodni strani alpsko-dinarske pregrade bo v začetku lahko več nizke oblačnosti oziroma megle, ki bo čez dan razpadla, na primorski strani pa bo jasno. Popoldne bo deloma jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri, ki se bo čez dan obračal na zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri zjutraj bo delno jasno s koprenasto oblačnostjo. Čez dan se bo razvijala kopasta oblačnost, popoldne je možna kakšna manjša ploha. Vrhovi v visokogorju bodo popoldne občasno v oblakih. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 16. september:
16.9.1940
Po silovitem deževju so ob 9. uri dopoldne zlasti na Idrijskem zabeležilo izjemno veliko 24 urno količino padavin. V Idrijski Beli je padlo 258 milimetrov, v Krekovšah 247 milimetrov, v Črnem Vrhu nad Idrijo 196 milimetrov in v Idriji 155 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Chindini | monte