Četrtek, 26. november 2020, 05:45
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
15.9.2018

Vremenska napoved - 15. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 15. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 15.9.2018Popoldne bo spremenljivo oblačno, več jasnega vremena bo ob morju in na severovzhodu. Možne bodo posamezne plohe, na Primorskem ni izključena kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 25, na obali in v Vipavski dolini do 29 °C.
Jutri bo na Primorskem dokaj jasno, drugje v prvem delu dneva zmerno do pretežno oblačno, pade lahko tudi kakšna kaplja dežja. Popoldne se bo ranebo zjasnilo. Zjutraj bodo najnižje temperature od 10 do 14, na Primorskem približno 17, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek in torek bo v glavnem jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne v gorskem svetu ni izključena kakšna ploha. Spet bo topleje.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 19. do 24. septembra 2018

V sredo in četrtek bo nad večjim delom Evrope še vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. Od petka do ponedeljka se nakazuje možnost prodora višinskega vala hladnega zraka v zahodno Sredozemlje, to pa bo vsaj delno povzročilo spremembo vremena tudi pri nas.

V četrtek in petek bo v glavnem jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Verjetnost za krajevne padavine bo majhna. Še bo zelo toplo za ta čas, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 27 °C. Od sobote do ponedeljka se verjetnost za padavine nekoliko poveča.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo deloma jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. Nastale bodo posamezen plohe, ki bodo pogostejše v Alpah. Daljša sončna obdobja bodo zlasti ob Jadranu.
Jutri bo ob Jadranu v glavnem jasno. Drugje bo v začetku lahko nekoliko več oblačnosti, zlasti v krajih severno od nas bodo možne tudi rahle padavine. Popoldne bo povsod dokaj jasno.


Gorski svet
Danes bo v začetku zmerno, čez dan pa spremenljivo oblačno, vrhovi bodo v oblakih. Popoldne bo nastalo nekaj ploh ali kakšna nevihta. Manj oblačnosti bo v zahodnih Julijcih. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo v visokogorju v začetku delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno, ni izključena kakšna ploha.
V sredogorju na vzhodni strani alpsko-dinarske pregrade bo v začetku lahko več nizke oblačnosti, ki bo čez dan razpadla, na primorski strani pa bo jasno. Popoldne bo deloma jasno s spremenljivo kopasto oblačnostjo. Pihal bo rahel veter južnih smeri, ki se bo čez dan obračal na zahodno smer. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 15. september:
15.9.1957
Po nočnem sneženju je bilo zjutraj nad približno 1000 m pobeljeno. Na Kredarici je bilo 15 centimetrov snega, pri Erjavčevi koči (1515 m) pod prelazom Vršič so ga namerili 10 centimetrov, na Predelu (1156 m) in v Podolševi (1247 m) 5 centimetrov, v Ratečah (864 m) in pri Koči nad Šumikom na Pohorju (1070 m) 1 centimetrov.

15.9.1988
Na postaji na Voglu (1535 m) so zjutraj izmerili 3 centimetrov, na Krvavcu (1740 m) pa 5 centimetrov snega. V visokogorju je tretji dan zapored močno snežilo, zjutraj naslednjega dne so na Kredarici (2514 m) namerili 95 centimetrov snega!

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Pyoseon-myeon | kamera