Petek, 14. maj 2021, 11:22
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
14.9.2018

Vremenska napoved - 14. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 14. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 14.9.2018Popoldne bo v začetku delno jasno, proti večeru bo oblačnost povečala. Pojavljati se bodo začele plohe in nevihte, ki bodo zvečer pogostejše v severni in vzhodni Sloveniji. Možni bodo tudi močnejši nalivi. Čez dan bodo najvišje temperature od 22 do 28 °C.
Krajevne padavine se bodo nadaljevale tudi ponoči, proti jutru pa bodo oslabele in v glavnem ponehale. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, na Primorskem ob šibki burji do 18 °C.
Jutri se bo postopno delno zjasnilo. Sredi dneva in popoldne bodo še nastale posamezne plohe, na Primorskem je možna tudi kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo na Primorskem v glavnem jasno, drugje v prvem delu dneva zmerno do pretežno oblačno, pade lahko tudi kakšna kaplja dežja. Popoldne se bo jasnilo. V ponedeljek bo v glavnem jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne v gorskem svetu ni izključena kakšna ploha.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 18. do 23. septembra 2018

Nad Alpami in Balkanom se bo zadrževalo območje visokega zračnega tlaka in višinske motnje, ki bistveno ne bodo vplivale na vreme pri nas. Proti koncu tedna bo predvidoma nad zahodnim Sredozemljem nastalo ciklonsko območje.

Od torka do petka bo v glavnem jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Verjetnost za krajevne padavine bo majhna. Še bo zelo toplo za ta čas, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 27 °C. Ob koncu tedna se verjetnost za padavine nekoliko poveča.


Sosednje pokrajine
V Alpah se bodo popoldne pojavljale plohe in nevihte, ki se bodo proti večeru razširile tudi na ostale sosednje pokrajine.
Jutri se bo delno zjasnilo, zlasti popoldne se bodo še pojavljale posamezne plohe.


Gorski svet
Danes bo zmerno do pretežno oblačno, popoldne ponekod tudi megleno. Sredi dneva in popoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na soboto. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo v začetku pretežno oblačno, lahko tudi megleno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, popoldne bo nastalo še nekaj ploh. Vrhovi bodo pogosto v oblakih. Manj oblačnosti bo v zahodnih Julijcih. Pihal bo v glavnem šibak veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 14. september:
14.9.1987
V nekaterih krajih v vzhodnem delu Slovenije se je čez dan segrelo nad 30 stopinj C. V Metliki so izmerili 33,6 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju 32,2 stopinj C, v Slovenskih Konjicah in Radljah ob Dravi 30,7 stopinj C, v Murski Soboti 30,6 stopinj C in v Kočevju 30,5 stopinj C.

14.9.2011
Neobičajno topel dan, po nižinah se je segrelo do približno 30 stopinj C. V Metliki se je živo srebro povzpelo do 33,4 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici so namerili 31,7 stopinj C, v Novem mestu in Bizeljskem 31,6 stopinj C, v Ljubljani 30,8 stopinj C in v Lescah 29,5 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hamnoy | planina