Četrtek, 26. november 2020, 04:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.9.2018

Vremenska napoved - 13. september 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 13. september 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.9.2018Popoldne bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 29 °C.
Jutri bo v začetku delno jasno, čez dan zmerno do pretežno oblačno. Popoldne se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na soboto. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, na Primorskem do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 21 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto se bo deloma nebo zjasnilo. Predvsem popoldne bodo še nastale posamezne plohe, ob morju tudi nevihte. V nedeljo bo na Primorskem v glavnem jasno, drugje v prvem delu dneva zmerno do pretežno oblačno, popoldne se bo jasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. septembra 2018

Nad Alpami in Balkanom se bo zadrževalo območje visokega zračnega tlaka in višinske motnje predvidoma ne bodo vplivale na vreme pri nas.

Od ponedeljka do sobote bo v glavnem jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Verjetnost za krajevne padavine bo majhna. Še bo razmeroma toplo za ta čas, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo deloma jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Popoldne ali zvečer bodo v Alpah nastale posamezne nevihte.
Jutri bo deloma jasno. V Alpah se bodo že dopoldne pojavljale nevihte, drugje pa se bodo razširile popoldne in zvečer.


Gorski svet
Danes bo deloma jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Čez dan se bodo razvili posamezni kopasti oblaki. Popoldne na severnem delu države ni izključena kakšna ploha. Pihal bo rahel veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod tudi megleno. Popoldne bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na soboto. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik, v sredogorju popoldne severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. september:
13.9.1997
V nekaterih krajih v zahodni Sloveniji je zvečer in sredi noči neobičajno močno deževalo. V Biljah pri Novi Gorici je v poltretji uri padlo izjemnih 165 milimetrov, na Lokvah na Trnovski planoti pa v šestih urah 124 milimetrov padavin. Na padavinski postaji Otlica nad Ajdovščino je 24-urna višina padavin znašala 201 milimetrov, v Šempasu pri Novi Gorici 190 milimetrov in v Hotedršici pri Logatcu ter Voglu v Julijskih Alpah 146 milimetrov.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Somaemuldo | video