Sobota, 5. december 2020, 01:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.8.2018

Vremenska napoved - 9. avgust 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 9. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.8.2018Popoldne bo jasno, izjemoma je možna kakšna vročinska nevihta. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 35 °C.
Preko noči bo precej jasno, le na zahodnem delu države lahko nastane kakšna nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 21 °C.
Jutri dopoldne bo v glavnem jasno. Popoldne se bodo začele pojavljati krajevne nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč na soboto. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 34 °C.

Opozorilo: Danes in jutri bo po nižinah zlasti sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.
V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo v bližini morja. Občasno bodo krajevne padavine, deloma nevihte, ki bodo popoldne postopno ponehale. V notranjosti Slovenije bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem rahla burja. Osvežilo se bo.
V nedeljo bo precej jasno.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. avgusta 2018
V začetku tedna bo območje Alp in severnega Sredozemlja še pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, sredi tedna pa bo tudi na naše kraje predvidoma vplivala vremenska motnja. Vreme se bo v drugi polovici tedna postopno ponovno ustalilo.

V ponedeljek in torek bo predvidoma jasno s popoldanskimi temperaturami približno 30 °C. V sredo in v četrtek se verjetnost za padavine poveča, proti koncu tedna pa ponovno upade. Čez dan bodo najvišje temperature od srede naprej v glavnem med 25 in 30°C.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno in vroče, le v južnem predgorju Alp ni izključena kakšna popoldanska nevihta.
Jutri zjutraj se bodo plohe in nevihte začele najprej pojavljati v krajih zahodno od nas, popoldne in proti večeru pa tudi drugje.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno. Popoldne ni povsem izključen nastanek kakšne vročinske nevihte. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Jutri bo dopoldne še v glavnem jasno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti in nastalo bo tudi nekaj neviht. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. avgust:
9.8.1955
Zelo sveže avgustovsko jutro v zahodni in južni Sloveniji. V Babnem Polju se je ohladilo do -0,2 stopinj C, v Postojni do 1,9 stopinj C, v Mokronogu do 4,0 stopinj C, v Žireh do 4,2 stopinj C in na Kozini pri Sežani do 4,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nioumachoua | razgled