Sobota, 5. december 2020, 01:12
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
8.8.2018

Vremenska napoved - 8. avgust 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 8. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 8.8.2018Popoldne bo precej jasno. Pihal bo v glavnem šibak veter južnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 35 °C.
Jutri bo jasno, popoldne bodo nastale posamezne nevihte. Pihal bo veter južnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature v glavnem od 16 do 21, čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 35 °C.

Opozorilo: Do petka bo po nižinah sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.
V petek bo v začetku v glavnem jasno, ponekod bo pihal jugozahodnik. Sredi dneva se bodo začele pojavljati nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč. V soboto čez dan bodo krajevne padavine ponehale. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem v glavnem rahla burja. Osvežilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 12. do 17. avgusta 2018
V nedeljo in ponedeljek bomo pod vplivom območja visokega zračnega tlaka, predvidoma v torek pa nas bo dosegla nova vremenska motnja, ki bo potem kot kaže vztrajala v naši bližini.

V nedeljo in ponedeljek bo predvidoma jasno in suho vreme, s temperaturami približno 30 °C. Od torka naprej pa se bo verjetnost za padavine povečala. Čez dan bodo najvišje temperature od srede naprej v glavnem med 25 in 30°C.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo jasno in vroče. Zlasti v Alpah bo popoldne več spremenljive oblačnosti, nastalo bo nekaj neviht.


Gorski svet
Danes bo v glavnem jasno. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Jutri bo v glavnem jasno. Popoldne lahko predvsem v hribih v vzhodni polovici države nastane kakšna nevihta. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Vremenski pojavi na dan 8. avgust:
8.8.1926
Obilno deževje v večjem delu države je povzročilo hude poplave. Do jutra naslednjega dne je v veliko krajih padlo preko 100 milimetrov padavin v zadnjih 48 urah. Največ, 236 milimetrov, so jih zabeležili na meteorološki postaji Hrib v Loškem potoku, v Kranjski Gori je padlo 142 milimetrov, v Zgornjih Lokah pri Blagovici 141 milimetrov, v Škofji Loki 131 milimetrov in v Gradišču (sedaj Sveta Trojica) v Slovenskih goricah 126 milimetrov padavin.

8.8.2008
V popoldanskih nevihtah je v nekaterih krajih na območju Ljubljane in Ilirske Bistrice padala za jajce ali celo jabolko debela toča, ki je povzročila veliko gmotno škodo. Ob prehodu hladne fronte je sredi naslednje noči ob morju zapihal zelo močan veter s sunki nad 30 m/s; na Letališču Portorož so izmerili 36 m/s, v Kopru pa 30 m/s.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Incheon | izlet