Ponedeljek, 30. november 2020, 18:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.8.2018

Vremenska napoved - 7. avgust 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 7. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.8.2018Popoldne bo v glavnem jasno, nastale bodo posamezne nevihte. Ponekod bo pihal veter južnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 33, na Goriškem do 35°C.
Jutri bo precej jasno. Čez dan bo pihal v glavnem šibak veter južnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 21, ob morju 23, čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 35°C.

Opozorilo: V torek bo zlasti po nižinah Primorske in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev. Od srede naprej bo velika toplotna obremenitev tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji.
V četrtek in petek bo jasno in vroče, ponekod bo pihal jugozahodnik. V petek popoldne ali zvečer se bodo začele pojavljati nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. avgusta 2018
Prva vremenska fronta nas bo prešla v noči iz petka na soboto, druga pa predvidoma naslednji torek.

V noči iz petka na soboto bodo padavine z nevihtami zajele vso Slovenijo in v soboto čez dan ponehale. Prehodno se bo osvežilo. V nedeljo in ponedeljek bo predvidoma suho vreme, s temperaturami približno 30 °C. Od torka naprej se bo verjetnost za padavine povečala. Čez dan bodo najvišje temperature od srede v glavnem pod 30°C.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo precej jasno in vroče. V Alpah bo popoldne več spremenljive oblačnosti, nastalo bo nekaj neviht.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno, občasno ponekod tudi megleno. Popoldne bodo krajevne nevihte. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Jutri bo v glavnem jasno. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa približno 14 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. avgust:
7.8.1971
Popoldne je bilo v veliko krajih med najbolj vročimi v mesecu avgustu v 20. stoletju. V Ljubljani se je ogrelo do 36,5 stopinj C, v Ajdovščini so izmerili 36,0 stopinj C, v Dragonji 35,6 stopinj C, v Lendavi 35,3 stopinj C in v Kočevju 34,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Thessaloniki | mountaineering