Petek, 4. december 2020, 23:37
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
6.8.2018

Vremenska napoved - 6. avgust 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 6. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 6.8.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo krajevne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 32, na Primorskem do 36°C.
Jutri bo v glavnem jasno, popoldne bodo krajevne nevihte. Ponekod bo pihal veter južnih smeri. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, na Primorskem do 22, čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 33, na Goriškem do 35°C.

Opozorilo: V ponedeljek in torek bo zlasti po nižinah Primorske in v mestnih središčih velika toplotna obremenitev. Od srede naprej bo velika toplotna obremenitev tudi v osrednji in vzhodni Sloveniji.
V sredo in četrtek bo jasno in vroče, najvišje temperature bodo po nižinah približno 35°C. Ponekod bo pihal jugozahodnik.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 10. do 15. avgusta 2018
Ena vremenska fronta nas bo prešla v noči iz petka na soboto, naslednja pa predvidoma v začetku prihodnjega tedna.

V petek so še jasno in zelo vroče. Zvečer in v noči iz petka na soboto bodo padavine z nevihtami zajele vso Slovenijo in v soboto čez dan ponehale. Osvežilo se bo. V nedeljo bo predvidoma suho vreme, od ponedeljka do srede pa se bo verjetnost za padavine povečala. Še nekoliko ohladilo se bo, čez dan bodo najvišje temperature temperature bodo približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
V krajih južno in vzhodno od nas bo večinoma jasno vreme. Več spremenljive oblačnosti bo čez dan v Alpah, popoldne bodo tam pogoste nevihte.
Jutri bo Jadranu v glavnem jasno, drugje bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti v Alpah in v krajih zahodno od nas bodo krajevne nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno, občasno ponekod megleno. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 14 °C.

Jutri bo v začetku delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno, občasno ponekod megleno. Popoldne bodo krajevne nevihte. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 14 °C.

Vremenski pojavi na dan 6. avgust:
6.8.1987
Dan se je v zahodnem delu Slovenije začel z zelo svežim jutrom, v nekaterih krajih v višjih legah se je pojavila celo slana. Na Kredarici (2514 m) so izmerili le minus 4,8 stopinj C, v Babnem Polju -0,5 stopinj C, v Ratečah 1,2 stopinj C, v Ilirski Bistrici 3,3 stopinj C, v Godnjah na Krasu 4,9 stopinj C in v Biljah pri Novi Gorici 5,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Zadar | hochfeiler