Sreda, 2. december 2020, 00:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.8.2018

Vremenska napoved - 5. avgust 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 5. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.8.2018Danes bo v glavnem jasno, popoldne bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti, v severni Sloveniji je možna tudi kakšna nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 33, na Primorskem do 36 °C.
Jutri v prvem delu dneva bo pretežno jasno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj neviht. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, ob morju približno 22, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32, na Primorskem do 36 °C.

Opozorilo: Zlasti po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo velika toplotna obremenitev.
V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo nevihte ponovno bolj verjetne. Zapihal bo veter južnih smeri.
V sredo bo jasno. Vročina se bo nadaljevala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. avgusta 2018
V petek in soboto bo preko slovenskih krajev potovala oslabljena hladna fronta. Nato bodo naši kraji na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo, nad zahodno Evropo pa bo območje nizkega zračnega tlaka z vremenskimi frontami.

V petek popoldne in v soboto bodo krajevne padavine, potem se bo vreme predvidoma za nekaj dni znova ustalilo. Vročina bo ob koncu tedna nekoliko popustila.


Sosednje pokrajine
Danes bo jasno in vroče, na območju Alp bodo popoldne nastajale nevihte.
Jutri bo v krajih južno in vzhodno od nas prevladovalo jasno vreme. Več spremenljive oblačnosti bo čez dan nad Alpami, sredi dneva in popoldne bodo tam pogoste nevihte.


Gorski svet
Danes v prvem delu dneva bo precej jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Vrhovi v visokogorju so lahko občasno tudi v megli. Popoldne bo nastalo nekaj neviht. Pihal bo v glavnem šibek severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Jutri v prvem delu dneva bo delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačnostjo, občasno tudi megleno. Sredi dneva in popoldne bodo nastajale nevihte. Pihal bo v glavnem šibek severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 19, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. avgust:
5.8.1987
Zjutraj so na večini meteoroloških postaj izmerili zelo veliko, v veliko krajih celo rekordno 24 urno višino padavin v mesecu avgustu. Največ padavin, 353 milimetrov, so namerili v Plužni pri Bovcu, v Lepeni pri Bovcu je padlo 285 milimetrov, v Stari Fužini v Bohinju 145 milimetrov, v Novi vasi na Blokah 129 milimetrov, v Poljčanah v Dravinjskih goricah 116 milimetrov in v Celju 103 milimetrov. Pluviograf (zapisovalnik padavin) v Bovcu je zabeležil 275 milimetrov padavin v 6 urah!

5.8.2006
Na Kredarici so zjutraj izmerili 10 centimetrov snega, kar je največ v prvi dekadi meseca avgusta od začetka meritev leta 1955 dalje.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lamap | photo bing