Ponedeljek, 23. november 2020, 19:29
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.8.2018

Vremenska napoved - 4. avgust 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 4. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.8.2018Popoldne bo precej jasno. Verjetnost vročinskih neviht bo zelo majhna. Na Primorskem bo še pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 32, na Primorskem približno 35 °C.
Jutri bo jasno in vroče. Popoldne je v goratem svetu severne Slovenije možna kakšna nevihta. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 19, ob morju približno 21, čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 33, na Primorskem do 36 °C.

Opozorilo: Zlasti po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo velika toplotna obremenitev.
V ponedeljek bo jasno in vroče. Popoldne bodo zlasti v severnih krajih možne posamezne vročinske nevihte.
Tudi v torek bo v glavnem jasno, možnost popoldanskih vročinskih neviht se bo nekoliko povečala.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. avgusta 2018
Večji del tedna bodo naši kraji še pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka. Prehod oslabljene hladne fronte bo predvidoma v soboto. Tudi v nadaljevanju obstaja možnost, da bomo pod vplivom nizkega zračnega tlaka.
Do vključno petka se bo nadaljevalo jasno in vroče vreme. Verjetnost za krajevne nevihte se poveča v petek. Konec tedna kaže na večjo verjetnost osvežitve. Količina padavin zaenkrat ostaja negotova.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno. Ob severnem delu Jadrana bo še pihala rahla burja.
Jutri bo jasno in vroče, na območju Alp lahko popoldne nastane kakšna kratkotrajna nevihta.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, občasno pa bo visokogorje tudi v oblakih. Verjetnost nastanka neviht bo dokaj majhna. Pihal bo v glavnem šibak severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Jutri v prvem delu dneva bo precej jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Vrhovi v visokogorju so lahko občasno tudi v megli. Popoldne lahko nastane kakšna nevihta. Pihal bo v glavnem šibak severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. avgust:
4.8.1979
Območje približno med Naklim in Črnivcem nad Kamnikom je približno 15. ure zajelo močno neurje s točo, ki je dosegla velikost oreha ali celo kokošjega jajca. Škoda na poljščinah in sadnem drevju je bila velika, v nekaterih krajih je toča razbijala okenska stekla. Veliko škode je povzročil tudi močan veter.

4.8.1988
Čez dan je bilo bistveno hladneje kot prejšnji dan. Ob 14. uri so v Ljubljani namerili 18,6 stopinj C (dan prej 32,2 stopinj C), v Celju 16,6 stopinj C (32,6 stopinj C), v Mariboru 15,6 stopinj C (32,6 stopinj C), v Murski Soboti 15,2 stopinj C (33,2 stopinj C) in na Lisci (943 m) 8,9 stopinj C (27,0 stopinj C).

4.8.2003
Višek dolgotrajne poletne vročine v nekaterih krajih na Primorskem ter eden najtoplejših poletnih dni v zadnjih desetletjih. Na Slapu pri Vipavi se je živo srebro povzpelo do 39,0 stopinj C, v Biljah pri Novi Gorici so izmerili 37,8 stopinj C in v Godnjah na Krasu 36,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Dassen Island | formenton