Ponedeljek, 30. november 2020, 12:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.8.2018

Vremenska napoved - 31. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 31. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 31. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.8.2018Popoldne bo na Primorskem v začetku še delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine. Zvečer se bo povsod nebo pooblačilo, na zahodnem delu države bo začelo deževati. Zlasti na Primorskem bodo nastajale tudi nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Primorskem do 28 °C.
Preko noči se bodo padavine, deloma nevihte razširile v notranjost države.
Jutri bo oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Pojavljali se bodo močnejši nalivi. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 17, ob morju približno 19, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 24 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo bo v začetku pretežno oblačno, še bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Padavine bodo popoldne prehodno oslabele, deloma se bo nebo zjasnilo. V ponedeljek bo v glavnem oblačno, občasno bo še deževalo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. septembra 2018
Naši kraji bodo v začetku še na obrobju ciklonskega območja. V sredo in četrtek se bo nad Alpami prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Ob koncu tedna pa se nam bo približala nova vremenska motnja.

V torek bo še spremenljivo oblačno vreme, zlasti popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. V sredo in četrtek bo verjetnost za padavine majhna, od petka naprej pa se bo znova povečala. Čez dan bodo najvišje temperature v začetku približno 25 °C, ob koncu tedna se bo ponovno nekoliko ohladilo.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo pretežno oblačno vreme, več sonca bo ob Jadranu in v krajih vzhodno od nas. Zlasti v Alpah bodo nastajale plohe in posamezne nevihte. Zvečer bodo nevihte nastajale tudi ob severnem delu Jadrana.
Jutri spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Nastajale bodo tudi močnejše nevihte z nalivi. Ob Jadranu bo pihal jugo.


Gorski svet
Danes bo večinoma oblačno in megleno vreme. Pojavljale se bodo manjše krajevne padavine. Zvečer se bodo od zahoda padavine v obliki ploh in neviht okrepile. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami v obliki ploh in neviht. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 31. avgust:
31.8.1995
Poletje se je v nekaterih krajih zaključilo z enim najhladnejših juter v zadnjih desetletjih. V Ratečah se je ohladilo pod ledišče, izmerili so -0,5 stopinj C, v Šmartnem pri Slovenj Gradcu je bilo 1,0 stopinj C, v Stari Fužini v Bohinju 1,5 stopinj C, v Ljubljani 5,8 stopinj C, in v Novi Gorici 6,1 stopinj C.

31.8.2003
Na severozahodu je ponovno močno deževalo, vendar tokrat nalivi niso bili tako intenzivni kot pred dvema dnevoma. V Ratečah je v 12 urah padlo 124 milimetrov, na Predelu 122 milimetrov, v Logu pod Mangartom 99 milimetrov in v Javorniškem Rovtu nad Jesenicami 82 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Lankaran | hike abc