Četrtek, 3. december 2020, 14:50
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.8.2018

Vremenska napoved - 30. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 30. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 30. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.8.2018Popoldne bo v začetku jasno, proti večeru pa bo oblačnost povečala. Zlasti na severnem delu države bodo nastajale krajevne plohe in nevihte. Zapihal bo severni do severovzhodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 30 °C.
Padavine v obliki ploh se bodo pojavljale tudi ponoči.
Jutri bo v zahodni Sloveniji v začetku delno jasno. Drugje bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine. Zvečer se bo povsod nebo pooblačilo, na zahodnem delu države bo pričelo deževati. Zjutraj bodo najnižje temperature od 12 do 16, na Primorskem približno 18, čez dan bodo najvišje temperature od 18 do 23, na Primorskem do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
Do sobote zjutraj se bodo padavine, deloma nevihte, razširile na vso Slovenijo. V soboto in nedeljo bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. septembra 2018
Naši kraji bodo v začetku na obrobju območja nizkega zračnega tlaka, ki bo sredi tedna oslabelo. Proti koncu tedna se bo nad Alpami začelo krepiti območje visokega zračnega tlaka.

Tudi v torek bo še spremenljivo oblačno vreme, zlasti popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. V sredo se bo deloma ranebo zjasnilo. V nadaljevanju tedna k nam z vzhodnimi vetrovi še dotekal razmeroma vlažen zrak. Zlasti popoldne niso izključene plohe in posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Danes bo v krajih vzhodno in južno od nas še jasno. Drugje se bo postopno nebo pooblačilo in popoldne bodo v sosednjih pokrajinah Avstrije in v alpskem svetu Furlanije - Julijske krajine krajevne plohe in nevihte.
Jutri bo večinoma pretežno oblačno vreme, več sonca bo ob Jadranu in v krajih vzhodno od nas. Zlasti v Alpah bodo nastajale plohe in posamezne nevihte. Zvečer bodo nevihte nastajale tudi ob severnem delu Jadrana.


Gorski svet
Danes dopoldne bo precej jasno. Sredi dneva in popoldne bodo nastali kopasti oblaki, možne bodo plohe in posamezne nevihte, ki bodo pogostejše proti večeru. Vrhovi bodo popoldne v oblakih. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo večinoma oblačno in megleno vreme. Pojavljale se bodo tudi manjše krajevne padavine. Zvečer se bodo od zahoda padavine v obliki ploh in neviht okrepile. Pihal bo rahel do zmeren veter južnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 12, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. avgust:
30.8.2006
Na meteorološki postaji Kredarica (2514 m) je do jutra v enem dnevu zapadlo 15 centimetrov snega, kar je neobičajno veliko za mesec avgust.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Corinto | monte