Četrtek, 3. december 2020, 14:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
29.8.2018

Vremenska napoved - 29. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 29. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 29. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 29.8.2018Popoldne bo precej jasno. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 29, na Goriškem do 31°C.
Jutri bo v glavnem jasno. Popoldne in zvečer bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, ob morju približno 17, čez dan bodo najvišje temperature v severozahodni Sloveniji približno 24, drugje od 26 do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v zahodni Sloveniji v začetku delno jasno. Drugje bo zmerno do pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine. Zvečer se bo povsod nebo pooblačilo, na zahodnem delu države bo pričelo deževati in do sobote zjutraj se bodo padavine, deloma nevihte, razširile na vso Slovenijo. V soboto bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte. Ohladilo se bo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 2. do 7. septembra 2018
Naši kraji bodo v začetku na obrobju območja nizkega zračnega tlaka, ki bo sredi tedna oslabelo. Proti koncu tedna se bo nad Alpami začelo krepiti območje visokega zračnega tlaka.

Od nedelje do torka bo predvidoma oblačno vreme z občasnimi padavinami, deloma bodo plohe in posamezne nevihte. Od srede do petka bo več sonca in verjetnost za padavine bo majhna. Čez dan bodo najvišje temperature v začetku malo nad 20, sredi tedna pa približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno.
Jutri bo v krajih vzhodno in južno od nas še jasno. Drugje se bo postopno nebo pooblačilo in popoldne bodo v sosednjih pokrajinah Avstrije in v alpskem svetu Furlanije - Julijske krajine krajevne plohe in nevihte.


Gorski svet
Danes bo precej jasno. Pihal bo rahel veter zahodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Jutri dopoldne bo precej jasno. Sredi dneva in popoldne bodo nastali kopasti oblaki in posamezne nevihte. Pihal bo rahel jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Vremenski pojavi na dan 29. avgust:
29.8.1995
Zelo sveže avgustovsko jutro, v nekaterih krajih je bila izmerjena rekordno nizka temperatura za mesec avgust. V Novi vasi na Blokah se je ohladilo do 0,9 stopinj C, v Ilirski Bistrici je bila najnižja temperatura 2,9 stopinj C, na Letališču Maribor 3,2 stopinj C, v Celju 3,4 stopinj C in na Lipoglavu jugovzhodno od Ljubljane 3,9 stopinj C.

29.8.2003
Močni nalivi na skrajnem severozahodu Slovenije so povzročili hudourniške poplave. V Ratečah je v 6 urah padlo 125 milimetrov, na Predelu v 1 uri in 40 minut 99 milimetrov in v Logu pod Mangartom 51 milimetrov padavin v eni uri.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Castletown | forum