Četrtek, 3. december 2020, 14:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
25.8.2018

Vremenska napoved - 25. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 25. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 25. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 25.8.2018Popoldne bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, zlasti na južnem delu države bodo tudi nevihte. Prehodno bodo lahko tudi krajša suha obdobja. Popoldanske temperature bodo od 16 do 20, ponekod na južnem delu države in vzhodu do 25 °C.
Preko noči bo oblačno z obilnimi padavinami, ob morju bodo tudi nevihte. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Do jutra se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine približno 1800 metrov. Zjutraj bodo najnižje temperature od 8 do 14, ob morju približno 16 °C.
Jutri bo v začetku oblačno in deževno, popoldne pa bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo od 11 do 16, ob morju približno 20 °C.

Opozorilo: Danes čez dan in preko noči bodo zlasti v južni polovici države nevihte z močnimi nalivi.
V ponedeljek in torek bo precej jasno, zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla. Burja bo slabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 29. avgusta do 3. septembra 2018
Nad zahodno in južno Evropo ter Alpami bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka.Vremenske motnje bodo proti vzhodu predvidoma potovale severno od Alp, občasno pa tudi nižje. Nad naše kraje bo pritekal postopno toplejši zrak.

V sredo bo precej jasno z meglo po nižinah v jutranjih urah. Od četrtka do nedelje je zaradi bližine vremenske motnje, ki bo potovala le malce bolj severno od nas, verjetnost za padavine ponovno povečana. V začetku tedna bo zjutraj sveže, čez dan bodo najvišje temperature temperature pa bodo od torka naprej znova nad 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, prehodno bodo lahko tudi suha obdobja. V krajih zahodno in južno od nas bodo tudi nevihte, možna bodo krajevna neurja.
Jutri dopoldne bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne od severa slabele. Ob Jadranu bodo še možne nevihte, pihala bo zmerna, pod Velebitom močna burja


Gorski svet
Danes bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami in nevihtami z močnejšim nalivi, sunki vetra. Pihal bo zmeren jugozahodnik, pod 1500 m pa severovzhodni veter. Hladilo se bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, zvečer 8, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C. Do nedeljskega jutra se bo meja sneženja v Julijcih in zahodnih Karavankah spustila do približno 1800 m in v visokogorju pričakujemo snežno odejo!

Jutri Jutri bo oblačno s padavinami, nad približno 1800 m bo v Julijcih in zahodnih Karavankah snežilo, drugje nad približno 2200 m. Popoldne bodo padavine slabele in do večera v glavnem ponehale. V sredogorju bo pihal zmeren severovzhodni veter, v visokogorju pa v začetku zmeren jugozahodni veter, ki bo popoldne oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 5, na višini 2500 metrov pa približno 1 °C.

Vremenski pojavi na dan 25. avgust:
25.8.1980
Jutro je bilo za mesec avgust neobičajno hladno. V Babnem Polju in na Rakitni so izmerili -0,5 stopinj C, v Ambrusu na Dolenjskem se je ohladilo na 1,0 stopinj C, v Ilirski Bistrici na 2,0 stopinj C, v Murski Soboti na 2,6 stopinj C in v Črnomlju na 3,2 stopinj C.

25.8.2011
Neusmiljena vročina v večjem delu države se je nadaljevala. V Metliki se je živo srebro povzpelo do 36,6 stopinj C, v Ljubljani in Kočevju so namerili 35,9 stopinj C in celo v Babnem Polju 33,2 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Osaka | marmolada bing