Torek, 1. december 2020, 09:25
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
24.8.2018

Vremenska napoved - 24. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 24. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 24. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 24.8.2018Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte, lahko tudi močnejše, ki se bodo nadaljevale v noč. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 33 °C.
Jutri bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami. Vmes bodo nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju približno 22, popoldanske od 16 do 22, ob morju in v Beli krajini še približno 25°C.

Opozorilo: V petek popoldne, preko noči in v soboto dopoldne bodo možne nevihte z močnejši nalivi in sunki vetra.
V noči iz sobote na nedeljo bo oblačno z obilnimi padavinami, ob morju bodo tudi nevihte. V drugi polovici noči bo na Primorskem zapihala zmerna burja. Do jutra se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine približno 1800 metrov. Čez dan bo oblačno in deževno, popoldne pa bodo padavine oslabele in ponekod ponehale. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zmerna burja. V ponedeljek bo precej jasno, zjutraj in del dopoldneva bo po nižinah megla. Burja bo slabela.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 28. avgusta do 2. septembra 2018
Po prehodu hladne fronte se bo nad Alpami zgradilo območje visokega zračnega tlaka. Vremenske fronte se bodo proti vzhodu pomikale predvidoma severno od Alp. Pritekal bo postopno toplejši zrak.

V torek in sredo bo precej jasno, zjutraj bo po nižinah megla. Dokaj jasno bo tudi od četrtka do nedelje, nekoliko se bo le povečala verjetnost za popoldanske plohe ali nevihte. V začetku tedna bo zjutraj sveže, čez dan bodo najvišje temperature temperature pa bodo od torka naprej znova nad 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno z več spremenljive oblačnosti. Nastajale bodo plohe in nevihte. Na severnem delu Jadrana bo pihal rahel jugo.
Jutri bo pretežno oblačno s pogostimi padavinami. V krajih zahodno in južno od nas bodo tudi nevihte, možna bodo krajevna neurja.


Gorski svet
Danes bo zjutraj in del dopoldneva pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo spremenljivo do pretežno oblačno in ponekod megleno. Nastale bodo krajevne plohe in nevihte. Pihal bo rahel jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10°C. Ob koncu tedna izrazita sprememba vremena!

Jutri jutri bo oblačno in megleno s pogostimi padavinami in nevihtami z močnejšim nalivi, sunki vetra. Pihal bo zmeren jugozahodnik, pod 1500 m pa severovzhodni veter. Hladilo se bo. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 10, zvečer 8, na višini 2500 metrov pa približno 4 °C. V nedeljo do jutra se bo meja sneženja v Julijcih in zahodnih Karavankah spustila do približno 1800 m in v visokogorju pričakujemo snežno odejo!

Vremenski pojavi na dan 24. avgust:
24.8.2011
Težišče poznega, vendar izjemnega vročinskega vala, se je preselilo na jugovzhodno Slovenijo. V Metliki so namerili 38,2 stopinj C, v Dobličah pri Črnomlju je bilo 37,3 stopinj C, v Bizeljskem 37,0 stopinj C, v Novem mestu 36,7 stopinj C in v Kočevju 35,6 stopinj C.

24.8.2003
Dan se je pričel z neobičajno toplim jutrom. Na Bizeljskem je bila minimalna temperatura 22,0 stopinj C, v Novi Gorici se ni ohladilo pod 21,9 stopinj C, v Velenju so izmerili 21,0 stopinj C, v Sevnem nad Litijo 20,8 stopinj C, v Ljubljani 20,1 stopinj C in v Novem mestu ter Mariboru 19,4 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | El Paredon | lana