Ponedeljek, 23. november 2020, 20:13
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
22.8.2018

Vremenska napoved - 22. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 22. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 22. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 22.8.2018Popoldne bo jasno. Možna je kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34 °C.
Jutri bo dokaj jasno, popoldne in zvečer bodo nastale posamezne plohe in nevihte, ki se lahko zavlečejo tudi v noč. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 18, na Primorskem približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 34 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo v začetku dokaj jasno, čez dan pa bo vse več spremenljive oblačnosti. Zlasti popoldne in zvečer bodo nastajale nevihte, ki se bodo zavlekle v noč. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Vročina bo popustila.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 26. do 31. avgusta 2018
Ob koncu tedna bo naše kraje od severa prešla hladna fronta, nad severnim Sredozemljem bo nastalo ciklonsko območje. V prihodnjem tednu se bo nad Evropo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.
V nedeljo kaže na občasno deževno vreme, v začetku so možne še nevihte. Občutno se bo ohladilo. Najvišje vrhove bo pobelil sneg. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri. Od ponedeljka naprej kaže ponovno na več jasnega vremena. Verjetnost za kakšno ploho je znatna zlasti v ponedeljek in potem ponovno v četrtek in petek. Čez dan bo postopno topleje. Jutranje temperature bodo približno 10, dnevne pa približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo jasno vreme, nad Alpami in v notranjosti Hrvaške bo nastalo nekaj ploh in neviht.
Jutri v prvem delu dneva bo v glavnem jasno. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Ob Jadranu bo v glavnem jasno in suho.


Gorski svet
Danes bo zjutraj in del dopoldneva pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost. Vrhovi bodo občasno v oblakih. Lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Jutri bo v začetku precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte. Pihal bo rahel jugovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 22. avgust:
22.8.1969
Zjutraj so na številnih meteoroloških postajah v severozahodni Sloveniji izmerili več kot 100 milimetrov, v Zgornjem Posočju celo več kot 200 milimetrov padavin v enem dnevu. Na nekaterih meteoroloških postajah je bila zabeležena rekordna dnevna višina padavin v mesecu avgustu. V Bovcu je padlo 280 milimetrov, v Logu pod Mangartom 256 milimetrov, na Kredarici 183 milimetrov, na Bregu blizu Jesenic 172 milimetrov in v Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem 147 milimetrov padavin.

22.8.2011
V nekaterih krajih v višjih legah je izjemen vročinski val ob koncu meseca avgusta 2011 dosegel svoj višek. V Novi vasi na Blokah (722 m) je bil s 34,1 stopinj C izenačen postajni rekord, v Ratečah (864 m) so izmerili 32,8 stopinj C, na Kredarici (2514 m) pa je bil z 19,6 stopinj C izmerjena najvišja avgustovska temperatura doslej.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Akita | webcams bing