Torek, 1. december 2020, 09:43
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
21.8.2018

Vremenska napoved - 21. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 21. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 21. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 21.8.2018Popoldne bo pretežno jasno, lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo še pihala rahla burja. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 33, na Goriškem do 35 °C.
Jutri bo jasno. Popoldne in zvečer je možna kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo še pihala rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 18, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V četrtek bo v glavnem jasno in vroče. Verjetnost popoldanskih neviht se bo nekoliko povečala. V petek bo oblačnost povečala, popoldne in zvečer bodo nastajale nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 25. do 30. avgusta 2018
Ob koncu tedna bo srednjo Evropo in Alpe prešla hladna fronta, nad severnim Sredozemljem bo nastalo ciklonsko območje. V prihodnjem tednu se bo nad Evropo ponovno okrepilo območje visokega zračnega tlaka.
V soboto in nedeljo pričakujemo več oblačnosti in pogoste padavine tudi v obliki ploh in neviht. Ohladilo se bo. Zapihal bo okrepljen veter severnih smeri. Od ponedeljka naprej kaže na ustaljeno vreme. Jutranje temperature bodo približno 10, dnevne pa približno 25 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo v glavnem jasno, zlasti na območju Alp in Dinarskega gorstva lahko nastane kakšna vročinska nevihta. V Kvarnerju bo še pihala rahla burja.
Jutri bo večinoma jasno vreme. Popoldne bo nad Alpami in v notranjosti Hrvaške nastalo nekaj ploh in neviht.


Gorski svet
bo precej jasno, čez dan se bodo razvili kopasti oblaki, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Verjetnost za vročinske nevihte bo majhna, lahko pa nastane kakšna manjša ploha. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Jutri bo zjutraj in del dopoldneva pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost. Vrhovi bodo občasno v oblakih. Lahko nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel veter vzhodnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Vremenski pojavi na dan 21. avgust:
21.8.1982
V nekaterih krajih v višje ležečih predelih južne in zahodne Slovenije so se zjutraj pojavljali močni nalivi. Največ dežja je padlo na Kočevskem, v Beli krajini in v Spodnji Soški dolini. Na postaji Novi Lazi pri Kočevju je pluviograf v petih urah zabeležil 186 milimetrov, v Črnomlju pa 109 milimetrov padavin. Na Planini pod Mirno goro je dvodnevna vsota padavin znašala 200 milimetrov, v Koprivniku pri Kočevju pa 195 milimetrov. Na padavinskih meteoroloških postajah Kal nad Kanalom in Morsko pri Kanalu je do 7. ure zjutraj padlo 165 milimetrov oziroma 164 milimetrov padavin v preteklih 24 urah.

21.8.1988
Dopoldne so bili na Goriškem ekstremno močni nalivi. Na postaji Kekec nad Novo Gorico je v pol ure padlo 84 milimetrov, v eni uri 141 milimetrov in v treh urah 191 milimetrov padavin! V Novi Gorici je v eni uri padlo 119 milimetrov, v Čepovanu pa 95 milimetrov padavin. Tudi v veliko krajih v zahodni, južni in osrednji Sloveniji je obilno deževalo, do jutra tega ali naslednjega dne so na nekaterih meteoroloških postajah izmerili več kot 200 milimetrov v enem dnevu! V Trnovem pri Novi Gorici je padlo 232 milimetrov, v Novi Gorici 218 milimetrov, na Gorjušah v Bohinju 211 milimetrov, v Kneških Ravnah pod Voglom 210 milimetrov, na Travi nad dolino Kolpe 146 milimetrov, v Zabičah pri Ilirskih Bistrici 134 milimetrov in v Želimljah, južno od Ljubljane, 120 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Mykonos | mangart hike