Torek, 24. november 2020, 18:02
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
2.8.2018

Vremenska napoved - 2. avgust 2018

Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 2. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 2.8.2018Popoldne bo na Primorskem jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo nevihte, ki bodo pogostejše na vzhodnem delu države države. Možni bodo močnejši nalivi. Na Primorskem bo zapihala rahla burja, drugje v notranjosti vzhodni do severovzhodnik. Soparno bo. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 30, na Primorskem od 32 do 36 °C.
Preko noči se bodo krajevne padavine še pojavljale.
Jutri bo na Primorskem jasno, drugje spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne padavine, zlasti popoldne tudi nevihte. Na Primorskem bo še pihala v glavnem rahla burja, drugje šibek vzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 16 do 21, na Primorskem do 25, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 31, na Primorskem od 32 do 36 °C.

Opozorilo: Zlasti po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo danes in v prihodnjih dneh velika toplotna obremenitev.
V soboto in nedeljo bo jasno, zlasti v hribih bodo popoldne nastale posamezne nevihte. Še bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem v glavnem rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 6. do 11. avgusta 2018
Naši kraji bodo še pod vplivom obsežnega območja visokega zračnega tlaka nad osrednjo Evropo. V torek nas bo prešla neizrazita vremenska fronta.
Nadaljevalo se bo jasno vreme. Vroče in soparno bo. Verjetnost za krajevne padavine bo nekoliko povečana zlasti v torek. Najvišje temperature bodo malo prek 30 °C.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, pojavljale se bodo plohe in nevihte. Več jasnega vremena bo ob Jadranu, kjer bo pihala rahla do zmerna burja.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod občasno tudi megleno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo v dopoldanskem času pogostejše v hribih vzhodne polovice Slovenije. Pihal bo v glavnem šibak veter severovzhodne smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Jutri bo v začetku pretežno oblačno in ponekod megleno, popoldne in proti večeru pa se bo nebo zjasnilo. Občasno bodo krajevne padavine, tudi nevihte. Pihal bo v glavnem šibak severovzhodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Vremenski pojavi na dan 2. avgust:
2.8.1958
Višek vročinskega vala na Primorskem. V Kortinah pri Črnem Kalu so namerili 36,0 stopinj C, v Kopru se je segrelo do 35,4 stopinj C, v Ajdovščini do 35,3 stopinj C ter v Neblem v Goriških Brdih in v Komnu na Krasu do 35,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Serrekunda | pot