Ponedeljek, 30. november 2020, 17:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
17.8.2018

Vremenska napoved - 17. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 17. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 17. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 17.8.2018Popoldne bo precej jasno. V hribovitem svetu zahodne Slovenije ni izključena kakšna manjša ploha ali nevihta. Najvišje temperature bodo od 26 do 32 °C.
Jutri bo jasno. Popoldne lahko nastane kakšna vročinska nevihta. Najnižje temperature bodo v glavnem od 13 do 16, ob morju približno 19, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 31, na Primorskem do 33 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo še naprej jasno in vroče. Verjetnost vročinskih neviht bo zelo majhna. Na Primorskem bo pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 21. do 26. avgusta 2018
Nad večjim delom Evrope se bo večji del prihodnjega tedna še zadrževalo obsežno območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda bo k nam pritekal topel in dokaj suh zrak. Ob koncu naslednjega tedna bo anticiklon začel slabeti.

Večinoma bo jasno vreme. Jutra bodo razmeroma sveža, najvišje temperature bodo v glavnem malo nad 30°C. Bolj vroče do 34 °C, bo le na Primorskem. V torek in sredo so posamezne popoldanske nevihte možne zlasti v goratem svetu, v nadaljevanju tedna pa so z večjo verjetnostjo tudi drugje.


Sosednje pokrajine
Večinoma bo jasno vreme, v Alpah lahko nastane kakšna popoldanska nevihta.
Jutri Prevladovalo bojasno, popoldne bo zlasti v Alpah in v notranjosti Hrvaške nastalo nekaj neviht.


Gorski svet
Danes dopoldne bo precej jasno, sredi dneva in popoldne pa bo nastala plitva kopasta oblačnost. Najvišji vrhovi so lahko za kratek čas tudi v megli. Popoldne in zvečer lahko v hribih zahodne Slovenije nastane kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo v glavnem šibak severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo v prvem delu dneva v glavnem jasno, popoldne pa bo nastajala spremenljiva kopasta oblačnost. Nastane lahko kakšna vročinska nevihta. Pihal bo v glavnem šibak severovzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 17. avgust:
17.8.1974
Jutro je bilo ponovno neobičajno toplo, v veliko krajih se temperatura ni spustila pod 20 stopinj C. V Novelu na Krasu se je shladilo le do 23,5 stopinj C, v Portorožu (Beli Križ) do 22,7 stopinj C, v Sevnem nad Litijo do 22,2 stopinj C, na Jeruzalem v Slovenskih goricah do 22,0 stopinj C in v Sremiču pri Bizeljskem do 21,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Palermo | hochfeiler