Ponedeljek, 23. november 2020, 20:08
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
13.8.2018

Vremenska napoved - 13. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 13. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 13. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 13.8.2018Popoldne bo precej jasno, pihal bo jugozahodnik. Zlasti v zahodnih krajih bo več oblačnosti, pričele bodo nastajati krajevne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.
Preko noči bodo krajevne nevihte zajele tudi osrednjo in južno Slovenijo. Nekatere nevihte bodo zlasti na Primorskem spremljali močnejši nalivi in sunki vetra.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Še bodo možne krajevno močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra. Popoldne bo ponekod zapihal severnik, pozno zvečer na Primorskem rahla burja. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 21, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 27 °C.

Opozorilo: V ponedeljek zvečer, preko noči in v torek dopoldne bodo zlasti na Primorskem možne močne nevihte z nalivi in močnimi sunki vetra. Sunki zahodnega vetra bodo najbolj izraziti na Obali.
V sredo bo na Primorskem pretežno jasno. Drugje bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, zjutraj zlasti v jugovzhodni Sloveniji še pretežno oblačno. V četrtek bo precej jasno in ponovno topleje. Na Primorskem bo oba dneva pihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 17. do 22. avgusta 2018
Nad Alpami in osrednjo Evropo se bo zadrževalo šibko območje visokega zračnega tlaka.

Večinoma bo jasno vreme. Verjetnost za popoldanske nevihte bo razmeroma majhna, nekoliko se bo povečala od torka naprej. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 25 in 30°C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo precej jasno, zlasti v krajih zahodno od nas bo postopno več oblačnosti. Tam bodo začele nastajati krajevne nevihte. Pihal bo jugozahodnik.
Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z razmeroma pogostimi padavinami, deloma nevihtami. Od severa se bo postopno ohladilo.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno. Čez dan bodo rasli kopasti oblaki in nekatera pobočja in vrhovi bodo sredi dneva in popoldne v oblakih. Zlasti v zahodnem delu gora se bodo popoldne začele pojavljati nevihte. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 11 °C.

Jutri bo oblačno in megleno s padavinami in nevihtami. Pihal bo rahel, ob nevihtah zmeren veter spremenljive smeri, popoldne bo zapihal severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 13. avgust:
13.8.2003
V večjem delu Slovenije višek vročine v izjemno vročem poletju 2003 in najtoplejše avgustovsko popoldne v zadnjih 100 letih. Najbolj vroče je bilo v Metliki, kjer so izmerili 40,5 stopinj C; na Bizeljskem se je segrelo do 39,4 stopinj C, v Mariboru do 38,8 stopinj C, v Murski Soboti in Novem mestu do 38,4 stopinj C, v Celju do 38,1 stopinj C, v Ljubljani do 37,3 stopinj C, v Ratečah do 34,3 stopinj C in v Novi vasi na Blokah do 34,1 stopinj C.

13.8.2006
Že drugič v tem mesecu so na Kredarici izmerili 10 centimetrov snega.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Porto | hike