Četrtek, 3. december 2020, 14:38
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
12.8.2018

Vremenska napoved - 12. avgust 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > avgust > 12. 8. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Nedelja, 12. avgust 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 12.8.2018Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, drugje delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Šibka burja na Primorskem bo ponehala. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 29, na Primorskem do 32 °C.
Jutri bo v začetku pretežno jasno. Zapihal bo jugozahodnik. Popoldne in zvečer bodo zlasti na zahodnem delu države pričele nastajati krajevne nevihte, ki se bodo pojavljale tudi v noči iz ponedeljka na torek. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 17, na Primorskem do 22, čez dan bodo najvišje temperature od 27 do 32 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V torek bo oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Popoldne bo ponekod zapihal severnik, osvežilo se bo. V sredo bo še zmerno do pretežno oblačno, dopoldne se bodo na jugovzhodu še pojavljale rahle padavine. Na Primorskem bo ponovno zapihala rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 16. do 21. avgusta 2018
Nad Alpami in osrednjo Evropo se bo zadrževalo šibko območje visokega zračnega tlaka. V soboto bo naše kraje prešla rahla vremenska fronta.

Večinoma bo jasno in suho vreme. Zlasti v soboto se bo možnost padavin nekoliko povečala. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 25 in 30°C.


Sosednje pokrajine
Danes bo ponekod v krajih južno od nas še zmerno do pretežno oblačno, drugje bo v glavnem jasno. V Alpah bo tu in tam možna kakšna ploha. Ob severnem delu Jadrana bo pihala rahla burja.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan bo zlasti v krajih zahodno od nas postopno več oblačnosti. Popoldne bodo začele nastajati krajevne nevihte. Zapihal bo jugozahodnik.


Gorski svet
Danes bo delno jasno s spremenljivo občasnostjo, vrhovi bodo občasno v oblakih ali megli. Tu in tam bo možna kakšna manjša ploha. V visokogorju bo pihal rahel veter zahodnih smeri, v sredogorju pa vzhodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo v začetku precej jasno, popoldne pa se bodo od zahoda pričele pojavljati nevihte. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na višini 2500 metrov pa približno 10 °C.

Vremenski pojavi na dan 12. avgust:
12.8.2005
Po močnih nalivih od prejšnjega popoldneva dalje so zjutraj v nekaterih krajih v pasu od zahodnega Krasa do Logaškega izmerili izjemno veliko 24-urno višino padavin. V Opatjem selu južno od Nove Gorice so izmerili 206 milimetrov, na Lokvah je padlo 137 milimetrov, na Otlici 134 milimetrov in v Hotedršici ter Črnem Vrhu nad Idrijo 102 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Jindo | video