Ponedeljek, 30. november 2020, 17:58
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
9.7.2018

Vremenska napoved - 9. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 9. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 9. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 9.7.2018Popoldne bo deloma jasno. Občasno bo več spremenljive oblačnosti, v notranjosti lahko nastane kakšna kratkotrajna ploha. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 28, na Primorskem do 30 °C.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan bo oblačnost povečala. Popoldne in zvečer bodo zlasti na severnem delu države nastajale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 16, ob morju do 18, čez dan bodo najvišje temperature od 23 do 28, ob morju do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V noči iz torka na sredo bodo padavine od severa zajele večji del države. V sredo bo oblačno s padavinami, zlasti na južnem delu države tudi nevihtami. Ohladilo se bo. V četrtek bodo v začetku še občasne krajevne padavine, čez dan pa se bo deloma nebo zjasnilo.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 13. do 18. julija 2018
V petek in soboto bo nad našimi kraji šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. Povečini bodo nad nami pihali zahodni višinski vetrovi. Ozračje bo občasno nestabilno.

V petek in soboto kaže na deloma jasno vreme, popoldne se lahko pojavljajo posamezne plohe in nevihte. Ponovno se bo ogrelo do blizu 30 °C. V nedeljo in ponedeljek bo verjetnost za krajevne padavine povečana.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo deloma jasno, nastajala bo spremenljiva oblačnost. V Alpah in vzhodno od Slovenije lahko nastane kakšna ploha ali nevihta.
Jutri bo v začetku pretežno jasno, čez dan bo oblačnost povečala. Zlasti v krajih severno in zahodno od nas bodo popoldne in zvečer nastajale plohe in nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, popoldne bo več spremenljive oblačnosti. Krajevne plohe bodo malo verjetne. V začetku bo pihal rahel do zmeren severnik, ki bo popoldne nekoliko oslabel. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Jutri bo v začetku precej jasno, popoldne bo več spremenljive oblačnosti, nastajale bodo posamezne plohe in nevihte. Pihal bo rahel do zmeren jugozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 9. julij:
9.7.1969
Zelo sveže jutro, predvsem na Gorenjskem, kjer je bila v nekaterih krajih celo slana. V Ratečah je bila minimalna temperatura le 0,0 stopinj C, na Zgornjem Jezerskem se je ohladilo na 1,4 stopinj C, na Letališču Brnik na 1,7 stopinj C, v Rovtah nad Logatcem na 3,0 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu na 3,7 stopinj C. Na Kredarici (2514 m) je temperatura ves dan ostala pod lediščem.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | De Haan | abc hiker