Nedelja, 29. november 2020, 05:18
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
7.7.2018

Vremenska napoved - 7. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 7. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sobota, 7. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 7.7.2018Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastane lahko kakšna manjša ploha. Zlasti na vzhodnem delu države bo pihal veter severnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 28, na Primorskem do 31 °C.
Jutri zjutraj bo precej jasno, čez dan pa se bo v notranjosti zmerno nebo pooblačilo, nastajale bodo kratkotrajne plohe in posamezne nevihte. Zjutraj bodo najnižje temperature od 9 do 14, na Primorskem do 17, čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 27, na Primorskem do 30 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V ponedeljek bo večinoma deloma jasno in suho vreme. V torek bo oblačnost povečala, čez dan bodo nastajale plohe in nevihte.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 11. do 16. julija 2018
V sredo bo blizu nas manjše ciklonsko območje, čez dan nas bo od severovzhoda dosegel tudi nekoliko hladnejši zrak. V četrtek bo vpliv ciklona počasi slabel. Od petka do nedelje bomo pod vplivom zahodnih višinskih vetrov, nižje pa bo pihal vzhodnik. Ozračje bo ponekod nestabilno. V nedeljo in ponedeljek se poveča možnost, da nas bo dosegel vpliv ciklona v Sredozemlju.

V sredo pričakujemo bolj deževno vreme, temperature bodo nižje, okrog 20 °C. V četrtek bodo padavine slabele, več možnosti je tudi za razjasnitev. V petek in soboto kaže na deloma jasno vreme, popoldne se lahko pojavljajo plohe in nevihte. Ponovno se bo ogrelo do blizu 30 °C. V nedeljo in ponedeljek se možnost za padavine znova poveča.


Sosednje pokrajine
Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti vzhodno od Slovenije lahko nastane še kakšna ploha. Ponekod bo pihal severni do severovzhodnik, v Kvarnerju in pod Velebitom pa rahla do zmerna burja.
Jutri se bo po sončnem jutru zmerno nebo pooblačilo, zlasti v krajih severno od nas bodo nastajale posamezne plohe. V Kvarnerju bo pihala rahla, pod Velebitom pa tudi zmerna burja.


Gorski svet
Danes dopoldne se bo deloma ranebo zjasnilo, popoldne bo nastajala spremenljiva oblačnost, ni izključena kakšna ploha. Pihal bo zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 14, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh, popoldne je možna tudi kakšna nevihta. Pihal bo rahel do zmeren veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 6 °C.

Vremenski pojavi na dan 7. julij:
7.7.1957
Drugi zaporedno izjemno vroč dan, na številnih meteoroloških postajah se je živo srebro povzpelo več kot 36 stopinj C. V Braniku v Vipavski dolini so namerili 39,1 stopinj C, v Črnomlju je bila najvišja dnevna temperatura zopet 38,0 stopinj C, v Novem mestu so namerili 37,5 stopinj C, v Ljubljani 37,1 stopinj C in v Kubedu v Koprskem primorju 36,3 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Piran | vallon