Torek, 1. december 2020, 09:21
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
5.7.2018

Vremenska napoved - 5. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 5. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Četrtek, 5. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 5.7.2018Popoldne bo v začetku še precej jasno. Pozno popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in zvečer tudi močnejšimi nevihtami, ki se bodo nadaljevale v noč na petek. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31 °C.
Jutri bo v začetku spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in posameznimi nevihtami, pozno popoldne pa se bo marsikje pokazalo sonce. Zjutraj bodo najnižje temperature 13 do 17, na obali do 20, čez dan bodo najvišje temperature od 20 do 25, na Primorskem do 28 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Lahko nastane še kakšna ploha. V nedeljo kaže na dokaj jasno in toplo vreme.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 9. do 14. julija 2018

V ponedeljek bodo naši kraji še v območju visokega zračnega tlaka. Od torka do sobote se bo blizu nas pomikala višinska motnja, vendar je njena pot še zelo negotova.

V ponedeljek kaže na jasno vreme. Od torka do sobote se verjetnost za padavine nekoliko poveča, vendar je razvoj vremena še negotov. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 25 in 30°C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo najprej začele pojavljati v krajih zahodno in severno od nas. Zlasti proti večeru bodo nevihte tudi močnejše, nad Jadranom pa jih bo lahko spremljal tudi močnejši veter zahodnih ali severnih smeri.
Jutri bo v začetku v glavnem spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami, nekaj sonca bo lahko zjutraj zlasti v krajih južno in zahodno od nas. Popoldne se bo oblačnost trgala.


Gorski svet
Danes bo v začetku precej jasno, sredi dneva pa se bo oblačilo. Pojavljati se bodo pričele nevihte, nekatere tudi močnejše. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, ponekod tudi megleno s plohami in posameznimi nevihtami. Popoldne bo največ sonca na Pohorju. Pihal bo v glavnem šibak veter severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 13, na višini 2500 metrov pa približno 7 °C.

Vremenski pojavi na dan 5. julij:
5.7.1950
V večjem delu Slovenije višek najmočnejšega vročinskega vala z rekordno visokimi temperaturami od začetka meteoroloških meritev; v nekaterih krajih se je segrelo nad 40 stopinj C! V Murski Soboti je bila najvišja dnevna temperatura 39,8 stopinj C, v Celju 39,4 stopinj C, v Novem mestu 38,2 stopinj C, v Ljubljani 37,6 stopinj C, v Žireh 37,2 stopinj C in v Šmartnem pri Slovenj Gradcu 36,8 stopinj C. Še bolj vroče je bilo v nekaterih krajih v osrednji in jugovzhodni Sloveniji - ob 2. uri popoldne so v Črnomlju izmerili 40,6 stopinj C (uradno najvišja izmerjena temperatura zraka v Sloveniji), v Laškem 40,0 stopinj C in v Radečah 38,9 stopinj C.

5.7.1965
Ob 7. uri zjutraj so na številnih meteoroloških postajah zabeležili dosedaj najvišjo 24 urno višino padavin v mesecu juliju. Največ padavin, 183 milimetrov, so namerili v Borovnici pri Vrhniki; v Hotedršici in na Pokojišču, prav tako blizu Vrhnike, je padlo 160 milimetrov, v Ravniku na Nanosu 157 milimetrov, v Mrzli Rupi na Idrijskem 144 milimetrov, v Ložah pri Vipavi 142 milimetrov ter v Komnu na Krasu 133 milimetrov padavin.

5.7.2007
Na Kredarici so zjutraj izmerili 15 centimetrov novega snega, kar je največ v mesecu juliju od začetka meritev leta 1955.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Panorama Yaksan-myeon | video