Nedelja, 29. november 2020, 05:20
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
4.7.2018

Vremenska napoved - 4. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 4. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Sreda, 4. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 4.7.2018Popoldne bo spremenljivo oblačno s sončnimi obdobji, pojavljale se bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Čez dan bodo najvišje temperature od 24 do 29 °C.
Jutri dopoldne bo pretežno jasno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne in zvečer bo spremenljivo oblačno s plohami in tudi močnejšimi nevihtami. Zjutraj bodo najnižje temperature od 11 do 17, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 26 do 31 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo še posamezne plohe.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 8. do 13. julija 2018

Od nedelje do ponedeljka bodo naši kraji v območju visokega zračnega tlaka. Pritekal bo topel in bolj suh zrak. V torek in sredo se bo blizu nas pomikala višinska motnja vendar je njena pot še zelo negotova. V četrtek in petek kaže, da se bo nad naše kraje ponovno razširilo območje visokega zračnega tlaka.

Od nedelje do ponedeljka kaže na jasno vreme. V torek in sredo se verjetnost za padavine nekoliko poveča, v četrtek in petek pa je ponovno velika verjetnost za jasno in suho vreme. Čez dan bodo najvišje temperature v glavnem med 25 in 30°C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo spremenljivo oblačno, več jasnega vremena bo ob Jadranu. Nastale bodo posamezne plohe in nevihte.
Jutri bo dopoldne precej jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Zlasti proti večeru bodo nevihte tudi močnejše, nad Jadranu pa jih bo lahko spremljal tudi močnejši veter zahodnih ali severnih smeri.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno, ponekod prehodno delno jasno. Nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, verjetnejše in pogostejše bodo sredi dneva in popoldne. Pihal bo rahel veter spremenljive smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 15, na višini 2500 metrov pa približno 8 °C.

Jutri bo v začetku precej jasno, sredi dneva pa se bo oblačilo. Pojavljati se bodo pričele nevihte, nekatere tudi močnejše. Pihal bo v glavnem šibak jugozahodni veter. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 17, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C.

Vremenski pojavi na dan 4. julij:
4.7.1989
Tretjega meseca junija popoldne in v noči na četrti mesec julij je v nekaterih krajih na Štajerskem in Dolenjskem v močnih nalivih padlo preko 100 milimetrov padavin, do 5. julija zjutraj celo več kot 150 milimetrov. Na Črešnjevcu pri Slovenski Bistrici so do 4. julija zjutraj v enem dnevu izmerili 123 milimetrov, v Gornjem Lenartu pri Brežicah 122 milimetrov, na Bizeljskem 110 milimetrov in v Žetalah v Halozah 107 milimetrov padavin. V 48 urah so največ padavin, 153 milimetrov, izmerili na Pragerskem; v Črešnjevcu je padlo 151 milimetrov, v Žetalah 146 milimetrov in v Topli na Koroškem 144 milimetrov padavin.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Nadi | webcams bing