Nedelja, 29. november 2020, 06:17
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
31.7.2018

Vremenska napoved - 31. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 31. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Torek, 31. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 31.7.2018Popoldne bo jasno, nastane lahko kakšna vročinska nevihta. Čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 34, v Vipavski dolini in na Goriškem do 36 °C.
Jutri bo precej jasno z možnostjo popoldanskih vročinskih neviht. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, na Primorskem do 22, čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 34, v Vipavski dolini in na Goriškem do 36 °C.

Opozorilo: Zlasti po nižinah Primorske in v mestnih središčih bo danes in v prihodnjih dneh velika toplotna obremenitev.
V noči iz srede na četrtek je predvsem na vzhodnem delu države možna kakšna ploha ali nevihta. V četrtek in petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti popoldne bodo nastajale nevihte, ki bodo pogostejše na vzhodnem delu države države. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem rahla burja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 4. do 9. avgusta 2018
Iznad Atlantika bo nad večji del Evrope segalo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bodo prevladovali vetrovi severnih smeri. Nad južno Evropo in Sredozemljem bo vztrajala poletna vročina, alpske dežele in kraji severno in vzhodno od Alp pa bodo občasno deležni neviht in osvežitve. V sredini prihodnjega tedna se nam iz zahodne Evrope približalo ciklonsko območje.

Vročina bo predvidoma še vztrajala, občasno bo lahko kakšen dan manj vroče. V popoldanskem ali večernem času bodo možne vročinske nevihte. Najvišje temperature bodo v glavnem od 30 do 35 °C.


Sosednje pokrajine
Danes in jutri bo jasno in vroče. Zlasti v Alpah bodo popoldne ali zvečer nastale posamezne vročinske nevihte.


Gorski svet
Danes bo v začetku v glavnem pretežno jasno, čez dan pa se bo razvila kopasta oblačnost. Pozno popoldne ni izključena kakšna vročinska nevihta. Pihal bo rahel, na vzhodnem delu države proti večeru zmeren severnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 22, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Jutri bo precej jasno s spremenljivo oblačnostjo, na Pohorju občasno tudi pretežno oblačno. Popoldne je možna kakšna ploha ali nevihta. Pihal bo rahel severnik.
Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 21, na višini 2500 metrov pa približno 12 °C.

Vremenski pojavi na dan 31. julij:
31.7.1958
Izjemno toplo jutro, še posebej na Primorskem. V Ajdovščini se je ohladilo le do 24,5 stopinj C, v Komnu na Krasu do 24,3 stopinj C, v Kopru do 24,0 stopinj C ter v Postojni in Čepovanu do 19,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Vlog Narbonne | hike abc