Petek, 4. december 2020, 23:44
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
30.7.2018

Vremenska napoved - 30. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 30. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Ponedeljek, 30. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 30.7.2018Popoldne bo v glavnem jasno. Zlasti v hribovitem svetu so možne vročinske nevihte. Ponekod bo pihal rahel veter vzhodnih smeri. Čez dan bodo najvišje temperature od 29 do 34, v Vipavski dolini in na Goriškem do 36 °C.
Jutri bo precej jasno, verjetnost popoldanskih vročinskih neviht bo majhna. Zlasti na Štajerskem in v Prekmurju bo pihal severovzhodnik. Zjutraj bodo najnižje temperature od 15 do 20, ob morju približno 23, čez dan bodo najvišje temperature od 30 do 34, v Vipavski dolini in na Goriškem do 36 °C.

Opozorilo: Zlasti po nižinah Primorske bo danes in v prihodnjih dneh velika toplotna obremenitev.
V sredo in četrtek bo v glavnem jasno in vroče. Verjetnost vročinskih neviht bo nekoliko večja.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 3. do 8. avgusta 2018
Iznad Atlantika bo nad večji del Evrope segalo območje visokega zračnega tlaka. V višinah bodo prevladovali vetrovi severnih smeri. Nad južno Evropo in Sredozemljem bo vztrajala poletna vročina, alpske dežele in kraji severno od Alp pa bodo občasno deležni neviht in osvežitve.

Vročina bo predvidoma še vztrajala, občasno bo lahko kakšen dan manj vroče. V popoldanskem ali večernem času bodo zlasti v višjih predelih možne vročinske nevihte. Najvišje temperature bodo v glavnem od 30 do 34 °C.


Sosednje pokrajine
Popoldne bo jasno, v Alpah bodo nastale posamezen plohe in nevihte.
Jutri bo jasno in vroče. V Alpah popoldne ali zvečer ni izključena kakšna nevihta.


Gorski svet
Danes bo v začetku pretežno jasno, čez dan pa zlasti v hribih zahodne in severne Slovenije spremenljivo oblačno, nekateri vrhovi bodo občasno v oblakih. Popoldne ali zvečer lahko nastane kakšna vročinska nevihta. Pihal bo rahel veter severih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na 2500 pa približno 12 °C.

Jutri bo v začetku v glavnem pretežno jasno, čez dan pa se bo razvila kopasta oblačnost. Pozno popoldne ni izključena kakšna vročinska nevihta. Pihal bo rahel, na vzhodnem delu države proti večeru zmeren severnik.
Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 20, na višini 2500 metrov pa približno 13 °C.

Vremenski pojavi na dan 30. julij:
30.7.2005
Jutro je bilo neobičajno toplo, čez dan je bilo zlasti na Primorskem zelo vroče. V Lendavi temperatura do jutra ni padla pod 21,9 stopinj C, v Mariboru, v Velikih Dolencih na Goričkem, na Lisci (943 m) in na Letališču Portorož pa se je ohladilo le do 21,5 stopinj C. Najvišja dnevna temperatura je bila uradno zabeležena na Slapu pri Vipavi, 36,0 stopinj C; v Metliki so namerili 35,2 stopinj C, na Letališču Portorož 34,6 stopinj C ter v Postojni 34,0 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Kailua | panorama bing