Ponedeljek, 30. november 2020, 12:07
vreme
Vreme - Vremenska napoved

Slovenija

Podatki za Slovenijo

Napoved za Slovenijo

Vremenske slike

Sosednje pokrajine

Avstrijska Koroška

Julijska krajina

Hrvaška

Gorski svet

Podatki za Gorski svet

Napoved za Gorski svet

Snežne razmere

Vode

Hidrološki podatki

Hidrološka napoved

Primorje

Podatki za Primorje

Napoved za Primorje

Temperatura morja

Evropa

Podatki za Evropo

Spletna stran

Vreme na vaši spletni strani

Video

Video posnetki

Preteklost

Napovedi v preteklosti

splet

Spletne kamere

Hribi
Vremenska napoved v preteklosti.
27.7.2018

Vremenska napoved - 27. julij 2018

Vreme > Napovedi v preteklosti > 2018 > julij > 27. 7. 2018
Vremenske napovedi v preteklosti. Vremenska napoved - Petek, 27. julij 2018.

Napoved za Slovenijo
vreme 27.7.2018Dopoldne bo pretežno jasno, sredi dneva in popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Tu in tam bodo nastale posamezne nevihte, ki se bodo na vzhodnem delu države lahko nadaljevale v večer. Čez dan bodo najvišje temperature od 25 do 28, na Primorskem do 32 °C.
Preko noči se bo ozračje umirilo in postopno nebo zjasnilo. Ponekod po nižinah bo lahko nastala megla.
Jutri bo v glavnem jasno. Verjetnost popoldanskih neviht bo majhna. Zjutraj bodo najnižje temperature od 13 do 18, ob morju približno 20, čez dan bodo najvišje temperature od 28 do 33 °C.

Opozorilo: Dodatnega opozorila ni.
V nedeljo in ponedeljek bo jasno in vroče. Izjemoma lahko v goratem svetu nastane kakšna vročinska nevihta.

OBETI 5 DO 10 DNI:
Od 31. julija do 5. avgusta 2018
Nad Evropo bo večinoma šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah bodo nad območjem Alp prevladovali vetrovi severnih in zahodnih smeri. Nad južno Evropo in Sredozemljem bo vztrajala poletna vročina, kraji severno od Alp pa bodo občasno deležni neviht in osvežitve.

Vročinski val se bo v Sloveniji predvidoma nadaljeval. V popoldanskem času bodo zlasti v hribovitem svetu možne posamezne vročinske nevihte. Najvišje temperature bodo v večjem delu države dosegle približno 34, na Goriškem in v Vipavski dolini pa tudi približno 36 °C. Manjša osvežitev ke možna šele proti koncu tedna.


Sosednje pokrajine
Danes bo deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo. Zlasti sredi dneva in popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.
Jutri bo jasno in vroče, popoldne je zlasti v Alpah možna kakšna nevihta.


Gorski svet
Danes bo spremenljivo oblačno. Sredi dneva in popoldne bo ponovno nastalo nekaj krajevnih ploh in neviht. Pihal bo rahel veter v začetku vzhodnih, potem pa severnih smeri. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 16, na višini 2500 metrov pa približno 9 °C..

Jutri Jutri bo v prvem delu dneva precej jasno, popoldne pa bo več spremenljive oblačnosti. Izjemoma lahko nastane kakšna nevihta. Pihal bo v glavnem šibak zahodni do severozahodnik. Na višini 1500 metrov bo temperatura približno 18, na 2500 pa približno 11 °C.

Vremenski pojavi na dan 27. julij:
27.7.1983
V višje ležečih predelih so zabeležili najvišjo temperaturo od začetka meritev in tudi v nekaterih krajih drugje je bilo izjemno vroče. Na postaji Stara Fužina v Bohinjski dolini se je živo srebro povzpelo na 37,7 stopinj C, na Vrhniki na 37,6 stopinj C, v Ljubljani na 37,1 stopinj C, v Ratečah na 36,1 stopinj C in v Babnem Polju na 34,5 stopinj C. Na postaji na Krvavcu (1740 m) so zabeležili edini vroč dan dosedaj, ogrelo se je na 30,0 stopinj C. Na Kredarici, 2514 m nad morjem, so izmerili rekordnih 21,6 stopinj C.

slovreme.net
Hike.uno | Previsãodotempo.net | Meteo 12 jours | Podarimo.si - daritveni oglasnik | Primerjava cen | Hwaseong | izlet